Linea kapı hoparlörü ses sorunu

1N4008

Üye
s.a fıat linea aracımda sağ kapı hoparlöründe ses gidip gelme sorunu vardı sesi çok açınca ses geliyordu kısık ses de gidip geliyordu sıfır hoparlör ile değiştim son zamanlarda gene aynı acaba hoparlörde mi sıkıntı var yoksa başka birşey mi bilemedim kısık ses de sorun yok sesi açınca bir gidiyor bir geliyor..

Hoparlör gücü ve omajı doğru mu? Diğer kapıdaki ile aynı ohm mu?
Normal çalışan hoparlörle buraya takıp sorun tesisatta mı bir ipucu verir. Belki teybin çıkışında sorun vardır!?
orjinal hoparlörü 4 ohm 20 wat benim taktığım 4ohm 100 wat tesisat kablolarında veya teyp çıkışında bir sıkıtnı var mı bilmiyorum aslında teybi komple değiştirme niyetim var ama bilmiyorum ??

Orijinalindeki aynı watt'lı hoparlörle denemek lazım.
@Mr_YAMYAM hocanın konusu fazla kurcalamayayım.;)
Kim o kulağımı kuyruğumu çekiştiren :p
s.a fıat linea aracımda sağ kapı hoparlöründe ses gidip gelme sorunu vardı sesi çok açınca ses geliyordu kısık ses de gidip geliyordu sıfır hoparlör ile değiştim son zamanlarda gene aynı acaba hoparlörde mi sıkıntı var yoksa başka birşey mi bilemedim kısık ses de sorun yok sesi açınca bir gidiyor bir geliyor..
Bu tür arızalar çoğunlukla hoparlörün esnek örgü tellerinden kaynaklanmaktadır.
Arıza tespiti kolaydır.
Hoparlör çıkartılır. İki ucundan BAZZIR'lı (buzzer) bir avometreye bağlanır.
Buzzer ötüyorsa hoparlörün konisine el ile bastırılarak muhtelif şekilde testler yapılır.
Bastırma esnasında buzzer aniden kesiliyor veya kesiklik yapıyorsa aksaklık kesinlikle hopalörün esnek örgü tellerindendir.
Bunun dışında olası kablo kesikliği de söz konusu olabilir. Kablo da aynı yöntemle ölçülebilir.
Ayrıca bağlantı için soket kullanılmış ise bu soketlerde de temas sorunu olabilir.

for x marka oto teybi nasıldır acaba kullana tecrübe eden oldumu hiç ??? sony ve pioner a baktım fiyatları uçmuş...

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Geri