Ses Var Bass Yok

Ortada çok fazla kablo v.s. var. Ben tda2030 un datasheet içindeki şema üzerinden ilerliyorum.

Bu uygulamada farklı uygulama var ise resim eklemenizde fayda var. Buradan ekleyebilirsiniz.

Cihaz enerjili iken bas hoparlörün bağlı olduğu entegrenin pcb altından parmağınızla entegre bacaklarına dokunduğunuzda hoparlörden uğultu duymanız gerek yani ses sinyali olmasada parmağınız bir direnç gibi davranıp güç girişlerinden v.s. parazit alıp çıkışa iletmesi lazım.

Bir iki resim ekleyin bakalım belki bir ip ucu yakalarız. Buraya ekleyin belki diğer arkadaşlarda birşeyler yakalayabilir.
 
Bass yükseltici, iki adet TDA2030 ile yapılmış olabilir.
Öncelikle devredeki silikon denilen yapışkanları temizleyip, kartı tiner ile temizlemek lazımdır.
Ölçümler için daha sonra önerilerde bulunulacaktır.
 
Hocam silikonları ve tüm lehimleri temizlekten sonra devreyi tinerle temizledim lehimleri yeniledikten sonra tekrar tinerle temizlk yaptım..sonrada hepsini kontrol ettim...

Resimler..
Ekli dosyayı görüntüle 41805
3 tane bass balance tiz yazdığım kablolar potansiyemterlere giden kablolar.bass hoparlöere giden kablo sağ taraftaki kırmızı siyah kablo
Ekli dosyayı görüntüle 41789
 
Son düzenleme:
Resimden yakibi pek mumkun gorunmuyor.

Devrede 3 entegre var ise ikisi sag ve sol kanal icin biri ise alcak geciren filtre ile kanalin birinden ses sinyali alip bas sesleri yukselten amfi olarak calisiyor.
 
Evet Hocam, 3 entegre var ses düzenliyeciler hariç 2'si ses 1'i bass için.galiba köprü yoksa
resimde kablolar tiz kısımdaki 4 kablo sağ sol tiz,balansda da 6 kablo diğeride bass in bass out 3 kablo potansalara gidiyor.Yine resimde sıra sıra lehimler olan +15v yazdığım yerdeki bass entegresine giden kablolar +15yazan yerde entegrenin 5. bacak oluyor. resimde bass opamp dediğim opampa dokununca hiç parazit dahi olmuyor bass hoparlörde voltajlar normal.

input olarakta hem sağ hemde sol kanaldan sinyal alıyordu 1 kanal verirsek sinyali az çıkyıordu bass çift kanal ile daha yükseliyordu..
 
Son düzenleme:
evet başka amplikatöre bağladım bas vuruyor :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst