Alligator35
Üye
O zaman ustalarımdan destek bekliyorum

Üstad öncelikle iyi bayramlar. Merak fazla biraz bende. O nedenle böyle bir işe giriştim. Şimdi farklı bir sorunum var. Tabi ki her acemi gibi önce sağlam olan şeyi bozdum. Resimdeki yer lehim tutmuyor fazla ısıtıp bölgeyi halletmisim
. Gemini ye sordum bana bypass tellerini bağlayacağım yerleri gösterdi bunları doğru mu acaba?

Üstadım cevap verdiğin için teşekkürler. Hayırlı bayramlar ayrıca. Bir sorum olacak. Şimdi bu kart üzerindeki lehimlerin yanında küçük bir beyaz cizgi var. Kapasitörlerin bacakları hep o çizgi yönünde lehimlenmis. Bu çizgiler kapasitörlerin bacaklarının yönünümü gösteriyor? Daha açık olarak sorarsan eğer. Velevki benzer bir sorunla karsilasirsam bu küçük cigileri kazıyıp altındaki bakır üzerine bacakların geleceği şekilde lehim yaparsam olur mu?Alakası yok. Sakın o şekilde atlama yapmayın.
Yollar zaten belli.
Aşağıda resimde kırmızı ile karaladığım yerlerdeki bakır yolların üzerini kazıyın.
Güzel bir havya ile çok ısı uygulamadan söktüğünüz parçayı lehimleyin. Parçanın bacağı uzun ise kazıdığınız yerin üstüne yatırın. Lehim verin tutsun.
Havyanız sanırım aşırı ısıtıyor ve lehimleme deneyiminiz olmadığı için kart donör olmuş.
Ekli dosyayı görüntüle 121422
Üstadım cevap verdiğin için teşekkürler. Hayırlı bayramlar ayrıca. Bir sorum olacak. Şimdi bu kart üzerindeki lehimlerin yanında küçük bir beyaz cizgi var. Kapasitörlerin bacakları hep o çizgi yönünde lehimlenmis. Bu çizgiler kapasitörlerin bacaklarının yönünümü gösteriyor? Daha açık olarak sorarsan eğer. Velevki benzer bir sorunla karsilasirsam bu küçük cigileri kazıyıp altındaki bakır üzerine bacakların geleceği şekilde lehim yaparsam olur mu?
Ustam kapasitörleri çıkarıp uF degerlerini ölçtüm üzerinde yazan değerleri verince geri yerlerine lehimledim. Son mesajımda belirtmek istedigim şuydu; olurya doğru lehimleyememis olabilir miyim acaba çıkardığım kapasitörleri diye yaptığım lehimleri teyit ettim sadece buzzer ile. Yoksa kapasitörleri kapasitör ölçen multimetre ile çıkarıp kontrol ettim. Üzerinde yazan değeri vermeyen iki tane vardı onlarida degistirdim. Bu işe başlamamin sebebi olan çalışmayan RCA girişi düzeldi ama şimdi de woofer çalışmıyorgüzel insan, kondanstör, buzzer modunda ölçülmez ki. voltaj tutma özelliği dediğimiz uF değeri için ya kapasitemetre kullanırsın yada lcr metre ile tam ölçüm yaparsın. ben yanlış biliyorsam, diğer ustalarım düzeltsinler lütfen.