Sensörler ile bir dikdörtgen cismin uzun kenarını nasıl hesaplayabilirim?

mcrcy

Üye
Katılım
29 Ara 2012
Mesajlar
17
Puanları
1
Konum
Ankara
Bu konu hakkında bilgi verebilecek olan varsa şimdiden teşekkürler.
 
cisim bantdamı hareket ediyor metalmi, uzunluk ortalama kaç cm.
 
Amacım platforma yanaşacak standart olmayan kamyon kasalarının ebatlarını tespit etmek. Görüntü işleyerek yapılabilir diye düşünüyorum ancak sensörlerle de yapılabilme ihtimali var mıdır diye sormak istedim. İlginiz için teşekkürler.
 
eğer araç , kamyon hareketliyse yol üzerine (tak) koyacağınız 2 tane optik switch (veya lidar) ile aracın hızını ve geçiş süresini ölçerek de aracın uzunluğunu ölçebilirsiniz.
ilk switch ile 2. switch arasındaki geçiş süresi ve 2 switch arasındaki mesafe belli olduğundan araç hızını ve uzunluğunu bulabilirsiniz.
mesela 2 switch arası mesafe 5 metre olsun. ilk switch 0, snde 2. switch 2. snde aktif olsun.
böylece aracın hızı 5/2=2.5 m/sn olur.
2 switchde 6 şar sn sinyal verdiğini düşünelim.
6x2.5=15 metre aracın uzunluğu bulunmuş olur.
 
Verdiğiniz cevap gerçekten çok tatmin edici. Ancak kamyon kasaları kamyon kafasıyla birleşik olduğundan kamyon kafalarının da standart ölçülerde olmadığını düşünürsek bu dediğiniz yöntemle sadece kasa uzunluğunu tespit edebilir miyim? Anladığım kadarıyla bu yöntemle kamyonun komple boyunu ölçüyoruz.
 
Bu yöntemle toplam uzunluk ölçülebilir.
şöyle bir yöntemde var fakat bu yöntemle de kasa boyuy tam ölçülemez.
Aynı optik switch prensibinde olduğu gibi bu defa yere 2 adet manyetik loop dedektör döşeniyor. loop dedektörlerden alınan manyetik harita bilgisi ile aracın kaç dingilli olduğu dingiller arası mesafe ölçülerek aracın ne tip bir araç olduğuna karar veriliyor.
sizin kasa uzunluğu ölçmedeki amacınız nedir onu anlayamadım. eğer sonuçta kamyon ağırlığı ölçmek istiyorsanız karayollarında kullanılan aks kantarları var. bu yöntemle kamyon hareketli haldeyken dingil ağırlıkları sırayla ölçülüp toplanıyor kamyon ağırlığı tespit ediliyor. fakat %5 kadar hata olabiliyor.
 
Tespit ettiğim kasa ölçülerine göre robot kolunu belirleyeceğim konumlara yönlendirebilmek amacıyla kasa alanını hesaplamak istiyorum. Dediğiniz manyetik loop dedöktör mantıklı geldi bana. Belki oradan bu işi çözebilirim.
 
yalnız manyetik loop lar dingilleri algılıyor uygulamada. fakat hassasiyet seviyesini artırıp kasayı algılayacak hale de getirebilir belki. üretici ve satıcılarla konuşmak lazım.
veya kamyon yükleme noktasında 2 tane lazer mesafe ölçü aletini kasanın 2 ucununun mesafesini ölçecek şekilde kasa üstüne zıt yönde yerleştirirseniz daha net bilgi alabilirsiniz.
http://vt.baumer.com/me-en/products/productfinder/?tx_baumerproductfinder_pf[url]=/pfinder_sensor/scripts/level2.php?cat=CONFMyAppli&psg=madynGrundfunktion2|1993482997,madynPGGrundfunktion|Optisch,maReichweite|1946580271&pid=Distanzsensoren_OADM_260_Laser&language=en&country=&header=&ptk=&viewmode=&perpage=
robot kol üzerine yerleştirirseniz anlık mesafe bilgilerinide alırsınız.
 
Son düzenleme:
Verdiğiniz bilgiler için gerçekten çok teşekkür ederim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,725
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst