Sensörlü Tavan Armatürü Kendi Kendine Yanıyor

Katılım
17 May 2021
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba.Elektrikçi 3 tane sensörü tavan armatürü taktı.Üçü de kendiliğinden yanma sorunu yaptı.Sonrasında ilgilenmedi.Daha sonra kendim de birkaç tane alıp denedim.Şimdiye kadar toplam 7 tane sensörlü tavan armatürü denendi.Hepsi de kendi kendine yanma sorunu yaptık.Hepsi de arızalı olamaz diyerek sorunun kaynağını anlamaya çalıştım.Acaba merdivendeki tavan kablolarında mı sorun var diyerek sensörlü tavan armatürü tavandan sökerek evin odasında uzatma kablosuyla denedim.Gayet düzenli çalıştı.Kendi kendine yanma sorunu yapmadı.Daha sonra odadan elektriği alarak uzatma kablosu yardımıyla tavana monte ettim.Gene kendi kendine yanma sorunu yaptı.Böylece merdivendeki tavan kablolarında sorun olmadığını anladım.Tavandan sökerek merdivenin bazı bölgelerinde denedim.Bazı bölgelerde kendi kendine yanma sorunu yapıyor, bazı bölgelerde ise yapmıyor. Daha sonra tavan armatürünü odaya koyup yeniden denemeye başladım.Camı açıp odanın camının hemen yanına koyduğumda kendi kendine yanma yapıyor, camı kapadığımda ya da camın yanından aldığımda kendi kendine yanmıyor, düzenli çalışıyor.En üst katta oturuyoruz.Çatıdan giren rüzgar sensörü aldatıp tavan armatürünün kendi kendine yanmasına sebep oluyor olabilir mi?Bu sorunu nasıl çözebilirim?Bir de radar sensörlü ampuller varmış.Radar sensörlü ampuller hava akımından etkilenir mi?Benim sorunumu radar sensörlü ampul çözer mi?Ya da başka öneriniz var mı?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Marka model sensörü tavan armatürü kimliği ?
Foto yayinlasaydiniz daha iyi olurdu .

Binada olmuştu karanlığa ayarlı gece kendi kendine yaniyordu kedi aradık diger bir durumdan etkileniyormu dedik
sorun Hareket Sensörlü Tavan armatüründe çıktı değiştirdik sorun çözüldü.
Sizin durum biraz farkı görünüyor
 
Son düzenleme:
20210517_114819.jpg

İlk denenen ışıldar markaydı.İkinci denenen netelsandı.Diğer denenenler makel marka.Şu anda gene sensörlü tavan armatürünü eve aldım deniyorum.Dün akşam cam açıkken camın yanındayken yarım saat içinde 10 kere kendiliğinden yanıp sönmüştür.Camın yanından aldığımda ya da cam kapalıyken yaklaşık 40 dakika gözlemledim.Kullanılan ampul de 5w.Yani yüksek watt ampul değil.Bir kere mi bile kendiliğinden yanmadı.Bu aletler merdivendeki tavana taktığımda çatıdan giren havadan etkilenecek kadar hassat aletler midir?
 
Sensörlü tavan armatürü tavandan sökerek evin odasında uzatma kablosuyla denedim.Gayet düzenli çalıştı.

biraz saçma diyeceksiniz ama

Akkor flamanlı ile test edin ne olacak ?

PLDFinallyBulb1.jpg
 
O ampullerle de denedim değişen bir olmadı.Lambaları tek taktım, çift taktım.Led ampulleri 6w, 7 w, 9w en son 5 w denedim.Gene değişen bir şey yok.
 
Sens( hassaslık ayarını )düşürdünüzmü?
 
Tavan armatüründe zaman ayarı ve gece gündüz ayarı var.Gündüz denerken gündüz ayarına, akşam denerken akşam ayarına alıyorum.Hassaslık derken gece gündüz ayarından mı bahsediyorsunuz?
 
Tavan armatüründe zaman ayarı ve gece gündüz ayarı var.Gündüz denerken gündüz ayarına, akşam denerken akşam ayarına alıyorum.Hassaslık derken gece gündüz ayarından mı bahsediyorsunuz?
Hassaslık ayarı yok sizin modelde 3 ayar olur bu cihazlarda zaman,gece gündüz ayarı,hassaslık sens ayarı,çoğunlukla ışıktan etkilenir yanar söner bu ayar yoksa (bazen boşluğa bakacak şekilde tavan yerine duvara takıldığında da bu sıkıntı çıkar,ışık hareketinin cok olduğu bir yer ise harici sensör denemenizi tavsiye edeceğim(sense ayarı olan). Kolay gelsin.
Not :Tamamen karanlık(gece) ayarda denedinizmi?
 
Hayır kedi, fare sorunu yok.
Bugün gündüz ayarına alarak uzatma kablosu yardımıyla merdivenin belirli bölgelerine koyarak yeniden denedim.En son katta oturuyoruz ve üst kat çatı.Çatı olan taraf karanlık, giriş kapasına bakan taraf pencere de olduğu için aydınlık.Aydınlık olan daire kapısına bakan tarafa koyduğumuzda kendi kendine yanmıyor.Ancak karanlıkta kalan daire kapısının karşısındaki merdivene koyduğumda kendi kendine yanma sorunu oluyor.Gene oldukça karanlık olan ancak ışık farkının olmadığı çatı tarafın merdivenine koyduğumda gene kendi kendine yanma sorunu olmuyor.Bu da çatıdan gelen gelen rüzgarın etkilediği fikrinin geçersizliğini gösteriyor olabilir.Tavan armatürünün monte edildiği kısım da aydınlık olan kısmın karşısına yani karanlık alana denk geliyor.Soruna tavan armatürünün aydınlık kısmın karşısına denk gelen karanlık kısımda olması neden oluyor olabilir mi?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,718
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst