Sensör veya Transduser Devresi

Merhaba.Kendim de yapmak isteyip aklımda olan sensörlü güzel bir devreyi de sizinle paylaşayım o zaman.Belki beğenir ödevinizde de kullanırsınız diye umuyorum.

Devre ultrasonik araç park sensörü devresidir.Prensip olarak ultra seslerin engele (ağaç,duvar.vb. nesnelerden) çarpıp geri yansıması ile arasında geçen zaman farkına,farklı ses tepkisini buzzerle vermesi ve sizin de bunu geri viteste iken (arabada iken) duyarak ona göre manevra yapıp bu engellere çarpmamanızı sağlıyor tam olarak bu devre.VR1 ve VR2 trimpotları ile duvara ne kadar yakaştığınızda ötmesi için kendinize göre ayar yapmanız için konulmuş bir çeşit ayarlı dirençlerdir.

Devrenin pcb'sinin hazırlanışı,yapılışı,elemanların devreye dizilişi,çalışma prensip şeması,devre elemanlarının değerleri,vb. gerekli tüm bilgiler aşağıdaki linkte yer almaktadır.Bence çok güzel ve fonksiyonel sensör uygulama devresidir bu devre.Yine de bu konudaki en iyi devre seçimi sizin seçiminizdir mutlaka.Kolay gelsin.

Araç park sensörü yapımı - Kendin Yap - Proje Yapımı Sitesi

teşekkür ederim bunu görmüştüm ancak elemanlar devrede hangi görevlerle kullanılmış ve devrenin çalışılmasını detaylı bulamadığım için değinmemiştim.(devreyi yapmayacağım sadece şekli ve çalışması ve görevlerini yazacğım ,baskı devre yok )
 
tabi olur zaten adresi verdiğimden beri kontrol ediyorum istek yok
 

tabi olur zaten adresi verdiğimden beri kontrol ediyorum istek yok


MA40A3R HCF4093 İle Ultrasonik Radar Park Sensörü » Elektronik Sitesi

Arkadaşlar bu devreyi yapmak istiyorum yani binbaşı mızın attığını bana bunun tüm elemanlarının devredeki görevlerini detaylı bi şekilde anlatımı lazım ve isis ve ares dosyaları gönderebilirmisiniz.

İki tane daha var :
http://www.circuitstoday.com/water-sensor-circuit
http://www.circuitstoday.com/dew-sensitive-switch

bunlarında dediğim gibi detaylı bi şekilde anlatımı ve ares dosyası lazım
siz üçünnden bir tanesini anlatabilirseniz detayylı bi şkilde ve dosya gönderebilirseniz
çok memnun kalacağım Teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,389
Mesajlar
917,185
Kullanıcılar
450,274
Son üye
darnv

Yeni konular

Geri
Üst