sensör ayrımı..

Katılım
11 Ara 2006
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar. Kapasitif ve endüktif sensörler dışarıdan bakılınca birbirine çok benziyor.Bunları ayırededebileceğimiz kodlar işaretler hakkında bilgileriniz bekliyorum..Teşekkürler..
 
Kodlardan çıkarmak zor çünkü birçok marka var ve her markanın kendine göre bir kodlama sistemi var hatta kendi kodlarını bile zaman zaman değiştirebiliyorlar.
Görüntü olarak bu iki tip sensörün silindirik ve metal gövdeli olanları birbirlerine çok benzerler ancak çalıştırıp ayırdedilebilirler. Bu ayrımı yapmak için indüktif sensörün yalnızca metal cisimleri algıladığını, kapasitif sensörün ise kabaca bir söylemle her türlü cismi algıladığını bilmek yeterlidir. Örneğin su dolu bir pet şişeyi bu sensörlere yaklaştırdığınızda yalnızca kapasitif sensörden çıkış alırsınız.
 
plastık govdelıler kapasıtıftır.bu yeterlıolur sanırım
 
ben SICK kodunu söyleyeyim
kod I (inductive)ile başlıyorsa endüktif, C (capasitive)ile başlıyorsa kapasitifdir.
 
Arkadaşlar kapasitif sensörün herşeyi,endüktif sensörün sadece metalleri algıladığını biliyorum. İş denemeye kaldıktan sonra ben de bulurum zaten.Benim sormak istediğim kodlardan çıkarılıp çıkarılmayacağıydı.Yardımlarınız için teşekkürler. Metal gövdeli kapasitifler olduğuna da katılıyorum..Herkese kolay gelsin..

--------------------------------------------------------------------------------------

Oturur deneriz ne yapalım. çok mu rahata alıştık nedir.? Byee...

_________________________________________________

Düzenleme: BuRçin.

Arka arkaya mesaj atmak yerine son mesajınız üzerinde bulunan Düzenle tuşuna basarak ekleme yapınız.
 
Arkadaşlar dünya genelinde kapasitif sensörler ayarlanabilen sensörler olarak geçerler yani mutlaka sensörün bir yerinde ayar pot u olur ama endüktif sensörlerde mesafe ayarı yoktur tabi bir kaç marka hariç onlarda türkiyede kullanılımıyor.
Her sensör markasını kodlaması farklıdır,siz sadece sensör üzerinde ayar potu varmı yokmu ona bakın yeter...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,881
Kullanıcılar
449,999
Son üye
Samidmrr

Yeni konular

Geri
Üst