Sensör İhtiyacı

Nucro

Üye
Katılım
4 Nis 2007
Mesajlar
40
Puanları
1
Yaş
39
Torna makinalarında bağlanmış olan parçaların %1 ila %2 oynamalarında bize ses sinyalı veya dijital sinyal verebilcek olan bir sensöre ihtiyacım var bbu sensörün tedariki konusunda yardımcı olabilcek olan bir arkadaş veya firma varmıdır acaba?
 
kardeş laser sensörlere bak biraz yüksektir fiyatı
 
Anladığım kadarıyla tornada silindirik işlemlerde parçanın balansındaki değişikliği (sakın bana tornaya sıfır balansla parça bağlıoz falan demeyin) bir şekilde görmek istiyorsun. Ne yapmak istediğini tam olarak yazarsan daha sağlıklı olur(işlenecek parça türü, boyut, sertlik, çıkacak talaş hacmi, ısı faktörü vs vs). Sana destanlar anlatmanın çözümüne bir katkı sağlayacağını düşünmüyorum.
*Bu arada lazer kullanan arkadaş parça aşırı ısınınca o takdığımız lazer on numara çalışır sanırım. Yanlış yönlendir me yapma lütfen!
 
Metal algılayan manyetik sensör işine yararsa bizim kullandığımız bir sensör var kısa mesafede 3-4mm mesafeden metali algılıyor, Momentum marka NPN sensör çalışma voltajı:0-30V
 
Aynaya baglanan işlenecek parçadakı dinamik balans yatklamalar üzerinde (fenermilinin bilyalarında) vuruntuya neden olur.Otomobilerdeki detansyon sensörü gibi bir mantıkla yaklaşılırsa:Kullanılacak bir microfon ve ya pieazo seramik hücre ile ses sinyalinden gerilim oluşturularak karşılama metodu ile ikaza dönebilir.Stetoskop gibi.Muhtemelen referans sinyalini de low pass ve high pass filtrelemeler sonucu elde edilebilir.
Baglamalar için üretilmiş kendinden vantuzlu ürünler ile uygulama yapılabilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,882
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst