SENSÖRLER ile ilgili bir soru

cisimden yansımalı sensör olabilir ama şeffaf bant için bu yeterli olmayabilir, renk sensörüde şeffafta ne derece iyidir şüpheliyim açıkçası. ama şeffaf olmayan bantlara cisimden yansımalı sensör uygun olur.
 
geç inceledim cs-tech arkadaşın paylaşımını, şeffaf ve mat yüzeylerdede kullanılabilmekteymiş. yanlış bilgi için kusura bakma kardeşim :)
 
Bu Wenglor sensörü biz benzer bir amaç için kullandık: Ambalaj malzemesinin ters mi yoksa düz mü olduğunu kontrol ettik. Taban renginden etkilenmiyor, sadece baskılı yüzeydeki laktan kaynaklanan parlaklığı algılıyor. Oldukça başarılı.
bu sensöre katılmakla beraber tanesinin fiyatının 300-400 euro civarında olduğunuda belirtmekte fayda var
 
basit bi lazerle bu sorunu halledebilirsin. Nasılmı!
lazerışığı kartontondan yansımaz , ama seffaf banttan yansır ne yapabiliriz.
lazeri bi kenardan karşı kenara yansıtırız açılı bi şekilde karşı kenardan alıcısı sayesinde okuturuz. gereksiz yansımalardanda kurtulmuş oluruz.yana yana iki tane kullanırsan daha iyi olur. :D
 
merhaba arkadaşlar benim tez konum su hazneli sensör kontrolü. su belirli bir seviyenin altına düşünce su ilave edecek, belirli bir seviyenin üstüne çıkınca suyu tahliye edecek. 16f877a ile mi yapmalıyım. nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,752
Kullanıcılar
449,973
Son üye
sfc16

Yeni konular

Geri
Üst