Sekonder'den ölçüm yapmak ( enerji müsaadesi )

Katılım
27 Şub 2015
Mesajlar
261
Puanları
1
selamlar. Enerji müsaadesinde

1) bu numaralı direkten gevşek bağ ile branşman alarak 1 adet STS direği tesis edilecektir...

2) Ölçüm: sekonderden yapılacaktır. 3 sayaç, tek ölçü panosu tesis edilecektir...

Sorum şu arkadaşlar... Ölçüm sekonderden yapılacak derken ne demektir bu? ve ilk maddede gevşek bağ ile branşman yani enerji noktası almak ve sts direği dikilecek derken ne demek istendi.. STS direği nedir bu arada?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
630kVA (yada400kVA miydi tam hatırlamıyorum) ve üstü tüketimler için tedaş ölçümü trafo başından istiyor. yani primerden. eğer trafonuz düşük değerde ise bundan dolayı olabilir.
 
aslında primerden değilde sekonderden ölçüm yapmanın farkını sormak istemiştim

Pirmer veya sekonderden ölçüm yapmak dağıtım şirketi açısından pek bir farkı yoktur.Abone tarafından farkı şu olur.Kompanzasyonda oranları tutturmak zorlaşır.Primer tarafından yapılan ölçümde trafo kayıplarını da sayaç yazar çıkan faturada aktif reaktif yüklerin tamamı fatura edilmiştir.Fakat sekonder tarafından yapılan ölçümde sadece yük tarafı ölçüldüğü için faturada sadece sekonder tarafındaki yükün aktif reaktif tüketimleri fatura edilir.Dağıtım şirketi trafo kayıplarının kendisine yansımaması için Sekonder ölçümlü abonelere trafo kaybı diye bir kalem ekler ve faturaya yansıtır.Buda yanlış hatırlamıyorsam tüketimin % 3,5 civarı trafo kaybı yansıtılıyordu.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst