scada

merhaba ben akıllı ev otomasyonu yapmak istiyorum bitirme tezim olarak bana yardımcı olabilir misiniz acaba ?
elimde ethernet uyumlu bir 8051 var ethernet kartım var. bunları kullanarak bir eve internet üzerinden erişim sağlamak istiyorum her türlü yardıma açığım şimdiden tşk ederim

Yardımcı olmayı isterim tabikide arkadasım özelden konusalım İstanbuldaysan yüz yüzede görüşebilir bitirme tezin konusunda yardımcı olurum elimden geldiğince..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kusura bakma arkadasım cevap geç oldu.. KMC adlı bir amerikan malı plc kullanıyoruz çeşitli modellerde mevcut giriş çıkış farklılıkları bizim bunlar ile yaptıklarımız Aydınlatma otomasyonu İklimlendirme ( havalandırma ) otomasyonu olarak kullanıyoruz bu kmc adlı plc'leri. Scada kısmına gelince daha önce hiç uğraştın mı bilmiyorum ama bu kmc plclerde Total control adlı scada yazılım programı mevcut bunun uzerınde kontrol ettiğiinz Aydınlatma veya iklimlendirme için kullancağın resimleri hazırlıyorsun input outputları resim üzerinde yerleştirdikten sonra programınıda yazarak bitirmiş oluyorsun kısa ve öz oldu acıklayıcı oldu mu bılmıyorum ama inş olmuştur cevap geç oldugu için kusura bakma..

KMC kontrolörler ile beraber hangi saha ekipmanlarını kullanıyorsunuz?
sıcaklık basınç sensörü falan olarak?

Birde bu KMC Bacnet fancoil kontrolörleri var onun fiyatı ne kadar? yardımcı olabilirmisin?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,228
Mesajlar
915,964
Kullanıcılar
450,019
Son üye
ivanko_100

Yeni konular

Geri
Üst