Scada opc server bağlantısı

Katılım
9 Eki 2008
Mesajlar
86
Puanları
1
level2 diye özel bir Scada sistemi kullanılan bir otomasyon sistemim var . PLC hydris net sisteminden gelen verileri level2 scada üzerinden alıyor . Level2 scada hydris net sistemine OPC serverla bağlanmış , hydrisden gelen ölçümler opc server ekranında çıkıyor ancak level2 scada sisteminin raporlama s ayfasına kaydolmuyor bilgisi olan var mı level2 DAnieli firmasının çelik üretim tesisi için kurduğu bir scada
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
abi senin mevzun farklı ya opc serverin ayarlı değil yada bağlantın yok ya kullanıcı şifre hatalı scadanın a b c olması önemli değil . önemli olan sürücülerin . yani sürücü den kasıt yanlış anlama kullandığın haberleşme dili protokol yani . bu modbus olabilir profibus olabilir ethernet olabilir ethercat olabili
dde server olabilir can open olabilir linkplus olabilir olabilirde olabilir ...
şimdi bütün bu dilleri konuşan yabancılara ortak simultane tercume yapacak biri lazım o kim oda senin OPC severin kepwermi matrikonmu artuk ne kullanıyorsan o bütün bilgileri toplar senin scadanın anlayacağı dile çevirir .. şimdi burda sorun ne olabilir ..

sorun 1. opc server çevre birimlerden bilgi alamıyordur
sorun 2 opc server senin scadana bilgi iletemiyordur
sorun 3 adreslemede sorun vardır ..
sorun 4 fiziki bağlantıda sorun vardır .. yani yapman gereken opc servere bak hangi birimlerden haber alıyor o haber ona geliyormu . geliyorsa demekki scada ile server arasındaki haberleşme ayarları nda yada acces ayarlarında bişi olabilir .. bence ..

sakın benim bu konuyu bildiğimi düşünme sen genede daha iyi bilen birine sor ..
 
opc server bağlantısı yapacağım bilgisayarın ip sini görüyorum , opc scoutda bağlantı yapacağım cihaz verilerini görüyorum bunları scadada raporlayamıyorum
 
opc serverde raporlayamazsın abi. scadanın kendi raporlama programında raporlarsın . opc server sadece veri iletişimi yapar . scada onları okuyacaksın belirli taglara atayacaksın . ondan sonra o tagları raporlamada kullanacaksın .
zate sen raporlama oluşturduğunda scada o tagları sqle atacak sql serverde senin için aralık neyse onları biriktirecek ordan işliyecen .


sonra scada ile opc arasında bağlantıyı kuralım scadaya bir tag atıyalım motor1_devir : int; olsun okuması gerektiği adresi opcden gösterelim işaretçi ile yani pointer . le onuda bir bargrafta görelim birini yapabilirsek hepsi çorap söküğü gibi gelecek .
 
HOCAM SIKINTI BU DANİELİNİN KULLANDIĞI SCADAYA GİRİŞ YAPAMAMAK , LEVEL2 DİYE KENDİ ÜRETİMLERİ BİR SCADA KULLANIYORLAR
 
o farketmez abi sende scadanın runtimei ve editörü yokmu
editör yoksa
zaten bişi yapamayız
yani adam rapora hangi tagları almış adresleri doğrumu bağlantı doğrumu bunu anlayamayızki o bize bakar ben ona bakarım kuvetle muhtemel trene benzetirim
 
ozaman yapabileceğim hiç bir şey yok bilemeyizki neyi nere adreslemiş haberleşme ayarlarını nasıl yapmış sorun nerede .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,732
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst