sayaç og de kompanzasyon pano ag de

arkadaşlar merhaba bendede aynı sorun var dı ben trafo çıkışına şönt reaktör
taktım ve su anda kompanzasyonların çoğunu devre bıraktım şimdi e %4 kapasitif %5 seviyelerinde devam ediyor.hatta hiç yük omasa bile hattın uzunluğundan dolayı og sayacı kapasitif yazıyordu, ayrıca benim fider hattımda yaklaşık olarak 15 adet trafo mevcut o sebeple takibi og den yapıyorum
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
daha önce bahsetmiştim arkadaşlar 400 kvalık trafoya 12,5kvar kondansatör bağladım bu bile fazla geldi ama şimdi 10 kvar bağladım bu biraz daha iyi ama yinede sorun var reaktif 0,65
kapasitif 0,29 larda yarın tekrar kontrol edeceğiz durum ne olacak bakalım
 
REMO Q ile faz farkı açısı girerek, AG deki reaktif röleyi OG daki sayaca göre kompanzasyon yaptırabilirsiniz.

Lütfen iletişime geçiniz.

www.klemsan.com.tr
 
Akım bilgisini OG den voltaj AG den alıyorsunuz sanırım, değil mi?
 
Sayın dinamik,

Cihazı AG ve OG de kullanabilirsiniz.

AG deki reaktif röleye faz farkı açısı girerek OG deki sayaca göre kompanzasyon yaptırabiliyorsunuz.

Sorularınız için otomasyon teknik destek birimi ile iletişime geçiniz. tel: 0 212 222 52 00
 
Merhabalar
O.G sayaç sorununu çözdük. elektrik şirketine baş vurup gerekceleri açıklayarak sayacın A.G tarafından okunması gerektiğini anlattık. gelip incelediler ve O.G deki sayacı iptal edip A.G tarafından okunmasını kabul ettiler ve sistem mükemmel olarak çalışmaktadır.
 
arkadaşlar yukarıdaki yazdığım bilgilere ek olarak şunuda söyleyeyim 400 kva lık trafoya 12,5 eklemiştim yetmedi 250 kvar ya ise 7,5kvar eklemiştim buda yetmedi bunları değiştirdim yarın sonucu görecez bu sabit olayı trafonun markasından markasına değişiyor arkadaşlar

Sayın Kubilay46,

AG tarafında çalışan reaktif röle, OG tarafında çalışan sayacın cos değerini 1 yapacak şekilde kompanzasyon yapabilirse sorununuz çözülmüş olur.
 
Merhabalar
O.G sayaç sorununu çözdük. elektrik şirketine baş vurup gerekceleri açıklayarak sayacın A.G tarafından okunması gerektiğini anlattık. gelip incelediler ve O.G deki sayacı iptal edip A.G tarafından okunmasını kabul ettiler ve sistem mükemmel olarak çalışmaktadır.
şimdi arkadaşım güzel bir konuya değinmişsin ama şunu belirtmek isterim bu olayı ilk senden duydum güzel çalışma ama bilindiği üzere tedaş bölge bölge özelleşti inanın hiçbir bölge birbirini tutmuyor tedaş yönünden adamlara bazı şeyleri anlatıyoruz anlamıyorlar mesela benim bahsettiğim sorun mesela sayaçtan kompanzasyon diye bir çözüm var alronun truva cihazı bu cihaz sayacın a,b uçlarından bilgi alarak kompanze yapıyor og sistemler için konuşuyorum tedaşa bunu söylememize rağmen sayaca müdahale ettirmeyiz diyorlar oysaki izmir bölgesinde alron firmasının sahibi tuğrul bey çok uygulama yapmış bunu yapmayan tedaş sizin yukarıdaki bahsi geçen işlemi nasıl yaptı gerçekten anlamak zor yinede mantıklı kolay gelsin
 
grup arge nin svc rölesini denemenizi tavsiye ederim.şönt reaktör takarak istediğiniz oranı yakalayabilirsiniz.ben kullandım.çok memnunum ayrıca og rölesi, sayaç og den okunuyorsa iyi sonuç veriyor.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Geri
Üst