Samsung dw60h3010fw Model Numaralı Bulaşık Makinesi Çalışmıyor

kelkalem

Üye
Merhaba, Samsung dw60h3010fw model numaralı bulaşık makinem bozuldu. Arızasını tam olarak şöyle tarif edebilirim; makine çalıştıktan sonra su tahliyesini yapıyor ve sonra su almaya başlıyor, su alma işi bittikten sonra tam yıkama işlemine geçecekken motor devreye girmiyor ve "zııı" tarzı bir ses çıkıyor. Böyle beklerken tablet düşüyor yani program devam ediyor. Kondansatör dedi bir kaç kişi onu değiştirdim olmadı. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

rhaba, Samsung dw60h3010fw model numaralı bulaşık makinem bozuldu. Arızasını tam olarak şöyle tarif edebilirim; makine çalıştıktan sonra su tahliyesini yapıyor ve sonra su almaya başlıyor, su alma işi bittikten sonra tam yıkama işlemine geçecekken motor devreye girmiyor ve "zııı" tarzı bir ses çıkıyor. Böyle beklerken tablet düşüyor yani program devam ediyor. Kondansatör dedi bir kaç kişi onu değiştirdim olmadı. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Zıııı diye ses çıkartanilecek tek eleman röle. Röle üzerine gelen voltaj da sorunlu olabilir, kendisi de. Kartın kontrolü lazım . Kutuplu kondansatörlerin hepsini yekten değiştirin bence.

Sirkülasyon motoru yani yıkama motoru arızalı gibi duruyor. Bobin ötme sesi gibi... Sıkışma yoksa motor arızasından şüphelendim. Kondansatörlü motorsa zaten arızasıyla çok karşılaşılıyor. Elimde olsa makine, çektiği ampere bakardım ya da sağlam bir motorla denerdim (pervane arasına bir şey sıkışması da sık olan bir şey, tuz yüzünden sıkışanını bile gördüm). Takılan kondansatörün uf değerleri uyumlu mu? sağlam mı? bunlarda önemli tabii ki.
Buralarda sorun yoksa kart kontrol edilebilir. Kartı kontrol etmek kolaysa önce karta bakmak daha mantıklı gibi. Diğer şeyler daha çok uğraştırabilir.

Son düzenleme:
Merhaba, Samsung dw60h3010fw model numaralı bulaşık makinem bozuldu. Arızasını tam olarak şöyle tarif edebilirim; makine çalıştıktan sonra su tahliyesini yapıyor ve sonra su almaya başlıyor, su alma işi bittikten sonra tam yıkama işlemine geçecekken motor devreye girmiyor ve "zııı" tarzı bir ses çıkıyor. Böyle beklerken tablet düşüyor yani program devam ediyor. Kondansatör dedi bir kaç kişi onu değiştirdim olmadı. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.
bana ulaşın yardımcı olayım kardeşim

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri