Sadece nefes şarj etmeye yetecek!

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,214
Puanları
3,256
Konum
BURSA

fft2mm953235.jpg



Elektronik cihazlarını 7/24 yanından ayırmayanlar için şarj sorununu çözecek yeni bir teknoloji geliştirildi



Brezilyalı mucit Joco Paulo Lammoglia geliştirdiği AIRE maskesi sayesinde, spor yaparken veya uyurken iPhone’dan tutun mp3 çalarlara kadar birçok elektronik cihaz şarj edilebilecek.

AIRE maskesi, maskeyi takan kişi nefes alıp verdikçe oluşan rüzgar enerjisini elektriğe çeviriyor ve bağlı olduğu elektronik cihazın şarj olmasını sağlıyor.

Küçük rüzgar türbinleri içeren maskenin ürettiği elektrik, bir kablo aracılığıyla elektronik cihaza aktarılıyor. Mucit Lammoglia, “İcadımla atmosfere karbondioksit salınımı oranını düşürmek ve elektrik üretilmesini sağlamak istiyorum” dedi.

Lammoglia, “Evinizde veya dışarıda, koşarken, yürürken, uyurken, hatta kitap okurken bile AIRE maskesini kullanabilirsiniz... Enerji tasarrufu sağlaması ve çevreyi korumaya yardımcı olmasının yanı sıra, egzersiz yapma istediğini de güçlendiriyor” dedi.

7/24 ENERJİ


Brezilyalı mucit, AIRE maskesiyle 7/24 enerji elde edilebileceğine dikkat çekerek, icadının bedensel faaliyetleri enerjiye dönüştürmek için harika bir cihaz olduğunu öne sürüyor.

AIRE maskesinin birlikte kullanılamayacağı tek bir cep telefonu mevcut: Dünyanın halen AA pili kullanan cep telefonu SpareOne. Sadece arama yapabilme ve gelen çağrıları alma özelliği bulunan SpareOne’ın kamerası, internet bağlantı veya dokunmatik ekran özelliği bulunmuyor.

SpareOne, 15 Mart’ta İngiltere’de 95, ABD’de 70 dolardan satışa sunulacak. Telefonun, arka cebinizde taşıyabileceğiniz “acil arama” cihazı olarak tanımlanıyor. Pil ömrü 10 saat konuşma imkanı veren SpareOne, kapalıyken bile şarjı azalan akıllı telefonlara kıyasla, kullanıcılara şarj endişesi bulunmayan bir alternatif sunacak.

12 Mart 2012 - 14:43

Alıntıdır.Kaynak: Posta
 
Birak ya kimse ugrasmaz bunla. Dedigi isi de yapamaz
 
Yanlız nefes alışverişlerimizde nefesimiz bir engelle karşılaşacak yani o minik trübünleri çevirmek için yine bir eneri harcayacağız mesela yolda yürürken rahat nefes alıp veremeyeceğiz vedaha çabuk yorulacağız gibi geliyor bana
 
Evet.Söylediğiniz tamamen doğru da olabilir.Sözü edilen cihaz bir prototip sanırım,insanlar üzerindeki uygulanabilirliği,rahatsızlık verip vermediği tam olarak kesinleştirilmeden,teorik bir fikrin,belki de birkaç kişideki uygulamasından öte olmayabilir.Satış ve pazarlanma tarihi de,bu başarıya ve performansa bağlı olarak ya ertelenebilir ya da çok kullanışsız olursa,tamamıyla piyasaya çıkarılmadan iptali bile söz konusu olabilir.Çünkü deneme aşamasındaki bir prototipten çok şey beklememiz,belki de bir hayal bile olabilir,ilerde bizi hayal krıklığına bile uğratabilir diye düşünüyorum.Yapılan tüm yorumlara da yapıcı yanlarını dikkate alarak,ayrıca çok teşekkür ediyorum.Ellerinize sağlık.
 
Bir başka örneği ise led aydınlatmalı hızma,
Bence elleri öpülesi bir mucit nefes alırken engel degilde nefes verirken enerji üretimi gerçekleştirilir yapan kişi bunu düşünmüştür.

"444 adet elektronik devreler ihtiva eden plaketten yapılmış. Gün boyu güneş ışığı ile şarj olan elbise geceleyin ise değişik renk ve şekillerde ışımaya başlıyor. Üstelik bu ışık oyunları bir bilgisayarla değiştiriliyor."
 
İlginç ve güzel :)

Fakat insanlar burun deliğinin önünde bişi görmeyi pek hoş karşılamaz :)
 
Evet,Yaşıyorsam o halde varım.Süper icatlar arkasında durulmalı bence.......
 
Yürürken iki bacağa karşılıklı yerleştirilen mıknatıs ve bobinin yürüme esnasında elektrik ürettiğini görmüştüm böyle birşey daha verimli olabilir ve vucudada fazla yükü olmaz ve yormaz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,474
Mesajlar
917,865
Kullanıcılar
450,426
Son üye
halil_mutlu

Yeni konular

Geri
Üst