Sabit grup hakkında fikir alışverişi - yardım

mhacanal

Üye
Katılım
5 Nis 2009
Mesajlar
121
Puanları
1
Yaş
39
iyi gunler
soyle bir durumla karsılastım, fikirlerinizi ve onerilerinizi almak istiyorum.
630 kVA'lık bir trafoya 10 kVAr sabit grup taktım, induktif oranım %2, kapasitif oranım %1 fakat sabit grubuma takılı olan 32A'lik sigorta birkac saatte bir atıyor. bunun nedeni ne olabilir, nasıl onleyebilirim? (sigorta markası, federal)
saygılar...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
10KVAR'lık sabit grup 14.5Amper akım çeker eğer 32A sigorta bir kaç saat sonra atıyorsa gevşeklik olabilir,sigorta arızalı olabilir.Sabit kondansatör grubunun çektiği akımı ölçersen sorun anlaşılır.
 
sabit grubu trafo odasına koymuşlar da calısırken olcum yapamıyoruz. ben de farklı bir marka gonderdim az once santiyeye de, baska bir durum soz konusu olabilir mi diye fikrinizi almak istedim. yorumunuz için cok tesekkurler.
 
kaliteli bir ''c'' tipi sigorta ve kondansatör anma akımının 3 katı gibi 40 yada 50 A takmanı tavsiye ederim
 
Ben de sabit gruplara Federal marka otomat kullanıyorum ve şu ana kadar herhangi bir problemle karşılaşmadım. Arkadaşların dediği gibi bir gevşeklik olabilir veya seçtiğiniz otomatın tipi önemli ayrıca. Tip mutlaka "C" olmalıdır. Ayrıca harmonik düzeyi yüksek bir tesis ise C tipi ve en az 50A kullanmanızı tavsiye ederim.
 
........... induktif oranım %2, kapasitif oranım %1 fakat sabit grubuma takılı olan 32A'lik sigorta birkac saatte bir atıyor. bunun nedeni ne olabilir, nasıl onleyebilirim? (sigorta markası, federal)
saygılar...

Sabit grubun sayaç endekslerine bir etkisi olmaz.(doğru bağlantıda) Endeksleri niye verdiniz?
 
Son düzenleme:
Sabit gurup,direkt olarak trafo çıkışına bağlandığından,sigorta amperajıyla birlikte,kısa devre kesme akımına da dikkat etmek gerekir.Sizin bağlantınızda,20 kA lik kesme akımlı
sigorta kullanmak gerekir.Genel olarak,20 kA N otomat bulunmadığından ( pahalı demezse-
niz ,oda var tabii ),sabit gurup sigortalarını NH tipi sigorta kullanmak gerekir.Tabiiki,aynı
konu,diğer guruplar için de geçerlidir.32 Amp. sigorta uygun olması gerekir.Attığına göre :sigortanızda,kondansatörünüzde veya devrenizde ( harmonik sorunu ) olabilir.
 
Sabit grup , Sayacın Akım Trafolarının çıkışından , ana baradan beslenmiyor mu...

A.G. Akım trafolarının çıkışına yani sonrasına sabit grup konmaz Öncesine konur . Sabit grup trafonun sargılarından doğan endüktif yükü kompanze etmek için konulur trafo gücüne göre belirlenir. Ölcü gurubun A.G’de ise akım trafon görmediği için sayaçda görmez. Ölçü grubun O.G’de ise sayacın akım trafolarında O.G’de olduğundan sayaç görür.
 
Son düzenleme:
Sabit gurup,trafolu müşterilerde ( okuması OG den yapılan ) kompanzasyon akım trafola-
rından önce konmalıdır.AG den ölçüm yapılan sistemler için,genelde sabit gurup kullanılmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,867
Kullanıcılar
449,996
Son üye
Serhan10

Yeni konular

Geri
Üst