Sabit basınçlı su sistemleri

arkadaslar ben bahsettıgınız sıstemeı denedım. hatta her hangı bır basınc tankı olmadan bır fabrıkanın su ıhtıyacını karsıladık. yeterlı su kullanımı oldugu surece sıstemde problem yok gayet guzel sabıt basınc alıyor fakat su kullanımı cok az veya olmadıgı zaman cok buyuk bır problemle karsılasıyoruz. su kullanımı olmadıgı ıcın surucu gereklı basınca kadar su basıyor kullanım olmadıgı ıcın hemen duruyor . surucu durduktan sonra basınc hızlı bır sekılde dusuyor kullanım olmasa dahı. çunku su sıkıstırılamaz . basınc kaybolunca surucu tekrar devreye gırıyor. bu dur kalkta motor su cekmedıgı ıcın motorun yanmasına neden oluyor. guzel calısan bır sıstemde pazartesı sabahı geldıgınızde motorun yanmıs oldugu gercegı ıle karsılasıyorsunuz
 
basınç tankı kullanmak sorun oluyorsa gerekli basınç dengeleme hacmini hesaplayıp bu hacımde genleşen bir kompansator kullanılabilinir. hem temizligi kolay olur hemde gerekli differans basıncı kontrol eder. kompansatörü tanımayanlar için ek bilgi: kızgın su ve buharda veya eksoz baca gibi çok ısınınan borularda tesisatta boru hattına konan bir genleşme absorbe eden elemandır. basınçlada çalışır.
 
1. olarak pompa durduğu zaman basınç nasıl hemen düşüyor anlamadım demekki hala su kullanımına devam ediyorsunuz.
2. olarak sizin şu an kullanmakta olduğunuz sürücü herhangi bir işe yaramıyor.
3. olarak pompa sizin yapmanız gereken şu anda depoya bir dönüş hattı bağlamanız ve kullanım olmadığı zaman suyu depoya çevirmeniz. Bu durumda motorunuz yanmayacak ama daha çok çalışsacaktır. araya koyacağınız bir basınç transmitteri ve 3 yollu vana. böylece hep sabit basınçlı suyunuz olur.

başka çözümler isterseniz onlarada bakarız. kolay gelsin
 
pompanın basma hattından sonra çekvalf taksak transmitteri de çekvalften sonra bağlasak, bu durumda da pompa sürekli çalışırmı acaba? Alıcılar hattan kullanmayacaklar pompa kısa bir süre daha basacak transmitterin max değerine ulaşıldığında pompa duracak pompa durduğunda hat basıncı çekvalfi kapatacak ve hatta statik bir basınç kalacak. Tabii dikkat edilmesi gereken çekvalfin kapanma esnasında geri kaçırdığı basınç pompayı yeniden devreye sokabilir.???

sürekli bi akış varsa bu dediğiniz çalışıyor ama hat kapanıp harcama sıfıra düştüğünde motor yine çalışmaya devam ediyor buna razıysanız bi sürücü bide hattın sonundan basınç transmitteri ile bunu yaparsınız.kolaygelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,904
Kullanıcılar
450,195
Son üye
dijitalpark

Yeni konular

Geri
Üst