Saat programlama

AhmetNuri

Üye
Katılım
19 Nis 2007
Mesajlar
179
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba,
Uzak doğudan gelen dijital saatler var 10-15 tl ye satılıyor. Bu saatleri neyle programlıyorlar? içerisinde pic mi var yoksa başka bir yöntem mi kullanılıyor?
Bende içine kendi istediğim fonkiyonları olan dijital bir duvar saati tasarlamak istiyorum.
Bunu nasıl yapabilirim?
Teşekkürler
 
Bunun için 16f628 ,ds1302 ve hd44780 uyumlu bir lcd yeterli...
forumda örnek olması lazım..
 
Cevap için teşekkürler. Makaleyi inceledim. Bu let + entegre bir olan sistem varmı? yoksa hepsini sıfırdan yapmak mı gerekiyor.
Hangisini kullanmayı önerirsiniz. İçerisine 1 mb kadar bir c programı gömmem gerekebilir. Birde alarm gibi bir şey eklem gerekirse bazır için en uygun çözüm nedir?
 
kolay gelsin ,
bu yapmak istediğini işte led entegre mevzunda başka bi sitede yapılmış hali var. ancak kendine özel bişey yapmak istiyosan tabiki sıfırdan başla , ben yaptım lcd de digital saat , ancak istediğin biraz daha spesifik bişey istiyosun onun için kendin tasarlasan daha iyi olur
 
tekrar merhaba, cevaplar çok faydalı oldu. Şimdi işin piyasa araştırması kısmını yapıyorum şöyle bir sorun var. Elimde b,r sat var taiwan malı 15 tl ye aldım. saatin üzerinde yaklaşık 10 x 5 cm lik bir lc di var. ayrıca tarih gösterimi için 10 x 2 cm lik başka bir lcd daha var
be en uygun lcd yi (16 x 2 karekter) 10 tl ye buldum. acaba yalış şeylere mi bakıyorum. bu iş için tavsiye edebileceğiniz uygun bir lcd modeli varmıdır? Saat ve tarih kısmını büyük yazmak istiyorum. Hatta arka aydınlatma filan olsa süper olur.
 
Bendeki saat bu. Bundaki gibi bir lcd hiç bir yerde bulamadım. Üsteki büyük lcd den 2 tane ama bu ebatlarda yok . böyle lcd nereden bulab,lrim bilen var mı? . yada bu saatlerden aıp lcd sini söksem kullanabilirmiyim acaba yoksa söker bağlarken bir sakartlık çıkartırmı?
 
yada bu tip bir uygulamaiçinkullanabilecdğim başka bir ekran çeşidi var mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,840
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst