Saat kristali hakkında!!

benim için o kadar onemli bir sapma değil bahsettiğin rakamlar sayın camby :)
teşekkür ederim :) peki pic programlanmadan bi çıkış alınabilirmi devreden?? yoksa hiçbir tekpi göremezmiyiz lcd den??
 
Merhaba Arkadaşlar siteye girmeyeli uzun uzun zaman oldu nerden konu açıp mesaj göndercem unuttum doğrusu.

Bende pic ailesine yeni katıldım sayılır uafak tefek bazı yazılımlarım var.
Benim ögrenmek istediğim şey pic16f84a kullanarak 6 saat de bir bir röleyi 30 dk boyunca açıp kapatmak bu konuda pic pro basic dilinde örnek dökümanlar arıyorum.
 
Arkadaşım yeni bir konu başlığı açmak istiyorum nerden konu başlığı açacam bulamadım sitenin içinde kayboldum resmen.pic ile btimer lar ile ilgili üstatlara soru sorcam formda bir türlü nerden sorcam bulamadım bu kadar zor bişey mi bu sitede
 
başka bir başlıkta da yazdığım gibi öncelikle saat olayını halletmeniz lazım , diyelim saatiniz için şu şekilde sayaçlarınız olacak pic'te : saniye , dakika , saat , gün . tahmin eedebileceğiniz gibi piciin içinde bunlar her saniye kesmesi geldiğinde öncelikle saniye 1 arttırılacak , saniyenin 60 olup olmadığı kontrol edilecek , saniye 60 olduysa dakika 1 arttırılıp saniye sıfılarnacak , daha sonra dakika 60 oldu mu diye kontrol edilecek , dakika da 60 olduğuna saaat 1 arttırlırılacak şeklinde giden bir algoritma.
Bunu kesme ile hassas bir şekilde yaptıktan sonra program içinde yapmanız gereken dakikanın ve dakikanın istediğiniz değere gelip gelmediğini her döngüde kontrol etmek olacaktır.
Tabi giriş seviye mikrodenetleyicinizi 16f84a yerine 16f628a olarak belirlemeniz size çok fayda sağlayacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,311
Mesajlar
916,590
Kullanıcılar
450,146
Son üye
ashhh

Yeni konular

Geri
Üst