s7300 de simülatör kullanımı hakkında yardım

taner74

Guest
selam arkadaşlar.ben s7300 plc de yaptığım programın s7 plcim adlı programla nasıl simüle edebileceğim hakkında bilgi almak istiyorum.simülatör programını açtığımda file sekmesinden open yaptığım zaman .plc uzantılı dosya arıyor.bana yardımcı olurmusunuz.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
slm kardes ayni dert bendede var ya bile yok yada yazmiyolar lutfen bilen varsa bi anlatsin arkadaslar
 
slm
s7 managerda programını yazacaksın daha sonra plcsimi çalıştıracaksın. s7 managerda hazırladığın programa download diyeceksin. Sankki bir plcye bağlıymısın gibi programı sanal plc'ye yüklemeye baslayacak. Yükleme işlemi bittikten sonra plcsimi run konumuna alacaksın.
istediğin giriş-çıkışları ekleyeceksin ve s7 managerde online butonuna basınca gercek bir plcye bağlıymış gibi programının online oldugunu göreceksin.

Umarım işinize yarar, iyi çalışmalar.
 
menager açıkken download yaptım fakat simülatör sayfasında hiç bir şey çıkmıyor.lütfen yardım
 
ilk önce plcsim i açıp sonra download yapacaksın.sonra plcsim sayfasından view sekmesi altında input ve output menüleri var. onların ekranda görülmesini sağla. Run moduna aldıktan sonra simülasyonunu yapabilirsin.
 
ilk önce step7 den bağlantı kablosunu plcsim(mpi) olarak ayarlayacaksın sonra simülatörü açıp select cpu acces node tıklıyorsun açılan pencerede en altta görünen mpi adresi tıklıyorsun step 7 den programı download ediyorsun ve şimdi sim.hazır ardından üstte sekmeler var insert input/output variable gibi onlardan giriş çıkışları açıp adreslerini veriyorsun run konumuna alıyorsun işlem tamam.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst