s7 300 mmc ve hafıza kartı hakkında bilgi

Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
152
Puanları
1
Yaş
41
s7 300 lerde mmc hafıza kartı nasıl degıstırılmelıdır
ayrıca hafıza kartı sanırım ssd 64mb nasıl degıstırılır
ne gıbı bır gorevı vardır plc mı bu kartlara yazar yoksa plc bu kartları sadece okurmu neden bılgıler sılırnır bu kartlarda bılgısı olan arkadaslardan yardım
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
s7-300 lerin bir kısmında eprom yada eeprom yerine MMC kart kullanılmaktadır. Yazılımı PLC içine attığınızda MMC kartı içerisinde saklanır. Bu kartların büyüklükleri 64 kB tan sanıyorum 1MB a kadar var sanıyorum. Kartın değiştirlilmesi esnasında beslemenin kesik olması tavsiye edilir.
 
bu kartın yerine standart mmc kart kullanılabilirmi, plc ler ne kadar büyüklüğe destek verir
 
bu kartın yerine standart mmc kart kullanılabilirmi, plc ler ne kadar büyüklüğe destek verir
bildiğim kadarıyla standart mmc kart ile plc de kullanılan mmc kartlar aynı formatlı değil o yüzden kullanamıyorsunuz.
 
Bildiğim kadarıyla düz kart ile siemens in kartları arasında çalışma voltajları farklı bunun için kullanılamaz diye düşünüyorum tabiki daha iyi bilen biri kesin bir yanıt verecektir .


iyi çalışmalar .
 
kartın fiziksel yapısı aynı ancak formatı farklı. çalışma voltajı olayı yanlış bilgi. dilersen plcnin mmc kartını bilgisayarına tak çalıştır. tabi takınca biçimlendireyimmi diye soracak. eğer biçimlendir dersen formatlar ve bilgisayarda kullanılır. ancak bir daha plc de kullanamazsın. bu sebeple mmc kartı bilgisayardan uzak tutmak en iyisi.
 
format farkı nette bulunabilen imajlarla halledilir ama hangi cpu ne kadara kadar mmc kartı destekler bulamadım. en küçük mmc kart 256mb

bilginize bu kartlar donanım olarakta farklı bitlere sahipler.format atılabiliyor ancak tekrar düzeltilemiyor. ben yeni bir tane aldım.

Arkadaşlar bende de V11 sorunsuz çalışıyor.plc ye bağlanmak için MPI kablo şemaları olan arkadaş var mı?

arkadaşlar bende kurdum sorunsuz çalıştırdım.Ancak benim eksiğim PLC ye bağlanmak için mpı kablonun bağlantı şekli nasıl olacaktır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Formatlama uzantısını biçimlendirerek eski haline getiren programlar mevcut ve ayrıca mmc kartı plc çalısırken çıkarılırsa plc sf hatası veriri çünkü mmc ile çalısan plc programı load memoryde saklar ve ihtiyaç olduğunda çalısmasını istediiğinde work memory hafı alalnında çalısır eğer plc nin enerjiis kesilirse hafızasındaki fata ve memory bilgileri work memoryden load memory alanına gönderir ve enerji geldiğinde tekrar load memory den work memory e transfer ederek bilgileri saklar ram olarak saklanan bilgileiiri pil veya süper kondasötör kullanarak hafıza alanındaki bilgilerii saklaybilir en önemli nokta plc ye program yüklerken mmc kartı cıkarılırsa kesinlikle plc nin mmc kart yuvası arızalanır ve plc de zarar görebilir. İnşallah sizlere yardımcı olabilmişimdir. teşekkür ederim.
 
formatlama uzantısını biçimlendirerek eski haline getiren programlar mevcut ve ayrıca mmc kartı plc çalısırken çıkarılırsa plc sf hatası veriri çünkü mmc ile çalısan plc programı load memoryde saklar ve ihtiyaç olduğunda çalısmasını istediiğinde work memory hafı alalnında çalısır eğer plc nin enerjiis kesilirse hafızasındaki fata ve memory bilgileri work memoryden load memory alanına gönderir ve enerji geldiğinde tekrar load memory den work memory e transfer ederek bilgileri saklar ram olarak saklanan bilgileiiri pil veya süper kondasötör kullanarak hafıza alanındaki bilgilerii saklaybilir en önemli nokta plc ye program yüklerken mmc kartı cıkarılırsa kesinlikle plc nin mmc kart yuvası arızalanır ve plc de zarar görebilir. Inşallah sizlere yardımcı olabilmişimdir. Teşekkür ederim.
sayın elektrik tahsin 2mb mmc kartımı tekrar nasıl formatlarım sanırım biçimlendirme yaptım ve formatı bozuldu yardımcı olabilirmisiniz
 
en kücük mmc kartın 256MB oldugu yanlıs bir bilgidir. kardlar genelde KB civarlarında olmaktadır. siemensin sitesinden veya step7 hardwareden hangi CPU nun ne boyutta MMC destekledigine bakılabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,684
Kullanıcılar
449,953
Son üye
bavenes

Yeni konular

Geri
Üst