Rieter A11 Hafıza Birimi Kartı ile ilgili...

catsfany

Üye
Katılım
22 Haz 2012
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba değerli Ustalarım.


Yaklaşık 2 ay gibi bir süredir, tekstil sektöründe kullanılan Rieter markalı Pamuk Tarak makinasının, A11 kod adlı hafıza modülü ile ilgili bir problemle karşı karşıyayım. Kısaca izah edicek olursam;



j0svl.jpg



j0svz.jpg




Normal şartlarda, PLC bloğu enerjilendiğinde ekranda "Sistem Testi" diye bir bildirim yer alıp 5-6 saniye içinde vardiya verilerini ve güvenlik switchlerini kontrol etmeye başlayıp makinanın üretime hazır konuma gelmesi gerekiyor. Ancak elimde bulunan kart sisteme konulduğunda, display de yanlızca bir alt çizgi ( _ ) çıkıyor sol en üst köşede. Yarım dakika kadar bekledikten sonra da "No Comminication (Bağlantı yok) " diye bir uyarı alıyorum. Kısaca biraz karttan bahsedecek olursam;


Devre üzerinde genellikle 74xxx serisi entegreler kullanılmış. 2 adet RAM ve 1 adet de EPROM bulunmakta. Bu kart makinanın lojik kontrolünü sağlayan PLC bloğunun hafıza modülü olarak geçiyor kataloglarda. Fabrikada bu makinalardan toplam 15 tane bulunmakta. Ben bir makinayı bu kartın arızası için rehin aldım ve sağlam olan kart ile karşılaştırmalarda bulundum. Tüm entegrelerini sağlam olan karttaki entegreleri soketlendirerek takas ettim. Ancak elimde arızalı kartın entegreleri sağlam olan kartta çalışıyordu. BUradan entegreleri elemiş oldum.


Bunun ardından gözümü kutupsuz kondansatörlere diktim :) Kartın 10 seneden fazla bir süredir çalıştığınıda göz önünde bulundurarak bütün kondansatörlerini yeniledim. Ancak yine aynı sorun devam etti.


Devre üzerindeki bütün diyot ve dirençleri, bir bacaklarını ayırarak tek tek ölçtüm ve hepsi sağlamdı ( ya da acemiliğimden öyle görünüyordu :) )


Şimdi ustalarım, resimlerde gördüğünüz bu kart ile ilgili daha ne yapabilirim ? Şimdiden yardım ve önerileriniz için teşekkür ediyor, iyi çalışmalar diliyorum. :)


Saygılarımla.
 
Birkaç eleman daha var kontrol etmediğiniz. Örneğin krsitaller,resimdeki Sarı veya Kırmızı renkli grup dirençler,Sarı renkli kutuplu tantalium kondansatörler,Elektrolitik kondansatörler gibi.

Ayrıca Epromu Cpu veya MPU larıda mutlaka çalışan kart ta deneyiniz...

bunlara rağmen bir değişim yok ise

  • Kartta kısadevre arayınız
  • Kartta kopuk hat arayınız
  • Bağlantı konnektörlerini konrol edin...
 
öncelikle konuyu yeni gördüm üzerinden 3 sene geçmiş ama internette dolaşırken denk geldi rieter plc a11 kartında no comination iletişim yok hatası veriyorsa genellikle %90 dc- dc konverter var üzerinde şuan tam hatırlamıyorum ama 12-5 V Dc konverter olması lazım genelde ondan yapıyor

(belki birinin işine yarar diye yazdım )
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst