s7 300 analog giriş sorunu

demonblade

Üye
Katılım
8 Mar 2012
Mesajlar
49
Puanları
1
slm arkadaslar. elimde s7 300 cpu 315-2dp modeli plc ve buna bağlı olarak sm 331 7kf02 analog giriş modülü var ilk giriş PIW288 den veri alabiliyorum. ama ikinci girişe bağladığım sensörlerden veri alamıyorum.. daha doğrusu 2. girişin plc programında hengi sayılarla ifade edildiğni çözemedim.. 300 mü 301 mi nedir bulamadım. ve ayrıca bu modülün sol tarafındaki A B C D harfli kare kutucuklar ne işe yarar ?:confused: aynı anda iki analog veri okuyamıyorum. elimde bir de loadcell'i yükseltici kartı ile birlikte kullanıyorum bağladığım anda 32767 veriyo ma ölçü aleti ile ölçtüğümde 2,5 volt gerilim veriyor, loadcell e yüklendiğimde 10 volta doğru gerilim artışını gözlemliyorum ama plcye baktığımda 32767 sayısı öyyyle bana bakıyor.. :mad: ne ayar varsa hepsini denedim. voltaj okuyorum. thermocouple bağlıyorum sağlıklı veri okuyorum yükseltici kart bağladığımda plc hiçbi hareket yapmıyor. yardımlarınızı bekliyorum :confused:
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
HW config penceresinde analog modülü raya eklediğinde alt kısımdaki tabloda başlangıç adresini görebilirsin başlangıç adresin 288 ise 2. analog giriş adresi PIW 300 olur.
 
işte PIW300'de veri okuyamıyorum. çıldırmak içten değil. modül buzuk diyecem ama pil,thermocouple vb. elemanların verdiği akım-gerilim değerlerini görebiliyorum..
 
senin kullanmış olduğun yükselticiden çıkış alabiliyormusun kontrol et,yoksa sorunsuz çalışması lazım eğer bağlantılarda problem yoksa.
 
yükselticiden voltaj okuyorum. loadcell e yüklendikçe voltaj 2v 3v 4v 7v 10v a doğru artıyo. anlamadım hiçbirşey ben bundan. pil gibi sabit akımları sorunsuz görüyor. aynı yükseltici kartı panasonic nais plc de hiçbir sorun olmadan çalıştırıyoruz. modülden süpheleniyorum artık. ama baska akım gerilim kaynaklarından veri okuyabiliyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst