S7 300 CPU haberleştime

murtkenan

Üye
Katılım
13 Ocak 2008
Mesajlar
24
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar arkadaşlar. Yaptığım sistemdeki CPU 315 2PN/DP PLC yi diğer bir sistemdeki CPU 314 PLC ile haberleştirmem gerekiyor. Bunu yapmak için ne yapmam gerekir. Yardım ederseniz sevinirim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
CPU 314' e takılmak üzere CP 342-5 Profibus modül almanı önereceğim. CPU 315 2PN/DP' de Master/Slave Profibus port var zaten. İki CPU arası Profibus ağ kurup haberleştirebilirsin.
 
Bence bir modul almasına gerek yok mpı-mpı baglantı kurabilir; basit bir örnek yapıp koyacagım yanıtlar icine
 
Öncelikle yardımlarınız için teşekkürler. Yalnız bikaç sorum daha olacak. Sadece X_SEND ve X_RECEIVE(SFC) bloğu ile bilgi alış verişi yapabilirmiyim. Yani 3 PLC yi MPI olarak bağladım. Ve slave cpu lardan master cpu ya durum bilgilerini sadece bu bloklarla gönderebiliyormuyum? Ve gönderirken X_SEND bloğundaki SD inputunu mu kullanacam? Ayrıca bilgileri bool int veya reel olarak gönderirken nasıl ayırt edecek ? Ben ladder diygramı kullandığım için yazılan programı pek anlayamadım.
 
zaten orada tanımlıyorsun orneklere dikkat et bende iceleyip sana donerim
 
selam, murtkenan. Eğer 1iki nokta arasındaki bu data alışverişi çok kritik değilse, MPI üzerinden Global Data Communication yaptırabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,734
Kullanıcılar
449,967
Son üye
Gokhanttu

Yeni konular

Geri
Üst