S7 300 COUNTER RESET SORUNU

Katılım
1 Kas 2011
Mesajlar
32
Puanları
1
Öncelikle herkese merhaba,
Foruma yeni katıldım. S7 300 le ilgili bir sıkıntımı araştırırken burayı fark ettim. Dökümanlar falan çok kullanışlı. Yaşadığım problemi inceledim ama sorunu çözemedim.

Şöyle ki; S7 300 ü öğrenmeye çalışıyorum. Elimde bir counter var ve belli bir değere geldiğinde resetlesin istiyorum. Counter ın her değerinde bir çıkış aktif oluyor. Kayan ışık gibi. Örneğin ben 6 dan 7 ye geçerken resetlemesini istiyorsam 6 için büyüktür koşulu koyuyorum ve reset 7 de gerçekleşiyor. Bu işlem yeterince hızlı gerçekleşmiyor olsa gerek 7 ye bağlı olan çıkış çok kısa bir süre için pik yapar gibi reset öncesi yanıyor. Çünkü program reset i yazdıktan sonra 1 tur daha dönüyor.

Değerleri anlık olarak okuyup yazmanın. Veya counter a cycle tamamlanmadan reset yaptırmanın bir yolu varmıdır? Düzen resimdeki gibi. Reset değeri rastgele değişebiliyor.



sayıcı.JPGcikislar.JPG
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Resetleme işlemini counter dan bir sonraki network te yaparsanız bu sorunu yaşamazsınız,yani network 3 ve network 4 yer değişmeli.
 
Merhaba,
Yardımlarınız için teşekkürler fakat en üst network e de koysam en alt network e de koysam fark etmiyor. Hatta aynı network ü hem alta hem üste koydum. Reset değerinin olduğu çıkış pik vari yanıp sönüyor.
 
Programı paylaşırsanız,inceleyip yardımcı olmaya çalışayım.
 
Programı paylaşırsanız,inceleyip yardımcı olmaya çalışayım.

Dosya ekte.

Bu arada benzer bir karşılaştırma operatörü çıkışların önüne konulursa sorun gidiyor. Benim amacım counter değerini doğrudan resetleyebilmek. Yada işlem sonucunu doğrudan yazabimek.
 

Ekli dosyalar

  • Test.rar
    232 KB · Görüntüleme: 14
Eşitlik koşulunu sağlayan satırın altına JUMP koyup onunda etiketini tüm çıkışların altına koyunca düzeldi. Ama hala içim rahat değil. :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,755
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst