S7-300 Analog modülde PT100 kullanımı

torex

Üye
Katılım
22 Eki 2006
Mesajlar
366
Puanları
1
Yaş
46
S7-300 Analog modülüyle PT100 kullanmak istiyorum. Modül PT100 kullanımını destekliyor (..7KF02..). Analog modülü A konumuna getirdim. HwConfigden kanalı RT PT100 Std. ye ayarladım. Bağlantıları dökümanına göre yaptım. Fakat ham değer olarak -2067 okuyorum. Dereceye çevirmem için Reele çevirip 10 a bölmem gerekiyor. Çok alakasız değerler çıkıyor. Isı verdiğim zaman değer değişiyor fakat mantıklı değil çok az bir değişim var 10 derecelik değişimde -2064 e düşüyor. AI un diğer kanallarında denedim aynı değerleri verdi. PT100 ü omajını kontrol ediyorum 14,5 ohm civarında ısı verdikçe bu değerin arttığını görebiliyorum. Çevirici kullanarak denedim fakat 0-10 Volt çeviriciden bir çıkış alamadım. Başka bir Pt100 le bu çeviriciyi denedim çalıştı. Şuan tankın üzerinde bağlı olan PT100 ün direk PLC ye bağladığımda bu sorunla karşılaşıyorum. PT100 ü değiştirme imkanım yok. Çalışan bir sistem. Tank içindeki malzemenin sıcaklığını alıp dışına bağladığım rezistansları çalıştırarak set değerini yakalamaya çalışacağız. Çeviriciylede çalışmıyor. Neden olabilir? İki gündür uğraşıyorum . PT100 le çalışmış arkadaşların tecrübelerine ihtiyacım var.
 

Ekli dosyalar

  • Pt100.JPG
    Pt100.JPG
    94.1 KB · Görüntüleme: 666
Moderatör tarafında düzenlendi:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Arkadaşım senin PT-100 ün bozuk. Şimdilik yapabileceğin PT-100 ün kafasını açıp orada oksitlenme veya bir kopukluk varmı kontrol etmen eğer varsa onarmayı denersin.Öyle bir durum yoksa ilk duruşta değiştirecen.PT-100'de doğru çalışıyorsa değeri 100 ohm ve üstü görürsün.Kolay gelsin.
 
Başka bir Pt100 vardı bunun omajınıda ölçmüştüm. 150 ohm civarında çıktı. Çeviricide 0-10 voltta 1.5 volt veriyordu. İlk defa PLC ye bağladığım için hep hatayı bağlantılarda aradım. Sıckalık kontrol cihazı var ona takıp deneyeceğim pazartesi günü.Teşekkür ederim.
 
Arkadaşlar kullanamadığım etiketinde PT100 yazan sensör Termokupl muş. Etiketi yanlış basmışlar. Ambardan diğer yedeğini aldık etiketinde doğrusu yazıyordu. 3-4 gündür uğraşıyordum. Ölçme sorunun çözdük. Bir sorum daha olacak tankın üzerine rezistans bağlayacağız. Tankın içindeki malzemeyi ısıtacağız. Rezistansı set sıcaklığına ulaşıncaya kadar sürekli çalıştırmammı gerekiyor. Rezistans 4-5 saat sürekli enerjide kalması zarar verebilirmi? Kontrolü PLC den yapacağım. Set değeri -1 derece toleransı olacak. 25 derece set ise 25 e ulaşınca kapanacak. 24 ün altına düşünce tekrar çalışmaya başlayacak. Fakat tanka yeni alınan malzeme 14-15 derece civarında oluyor. 35 dereceye çıkması 4-5 saati alabilir. Bu süre içinde belirli zamanlarda rezistansa enerji verilmesi daha mı doğru olur. Ayrıca güç devresine termik kullanılmayacak sanırım.
 
Kullanacağın resistansın gücü ne acaba?? Tabiki tank içerisinde ki malzemeyi set sıcaklığına gelene kadar ısıtacak olması nedeniyle resistans set sıcaklığına kadar devrede kalır set sıcaklığına geldiğinde çıkıp girerek sıcaklığı sabit tutmaya çalışmalıdır. Eğer tank içindeki malzemenin sıcaklığı sistem için çok önem taşıyorsa tristör kullanarak yaparsan ve tristörleri iyi soğutursan birdaha sorun yaşamassın herhalde.

Daha açıklayıcı olmaya çalışayım plc ye aldığın sıcaklığı set değeriğle karşılaştırıp analog bir çıkış verebileceğin bir pid kontrol bloğu yaparsan çıkış vereceğin (4-20 vb.) analog değere göre tristörleri sürebileceğin bir sürücü ile sıcaklığı her daim eşit tutarsın ki resistansın gücü çok iyi hesaplanmalı..

Tabii bu biraz maliyetli olur...

Yok eğer çokta önemli değil ben bunu comp. la karşılaştırıp 25 dereceye gelince dursun 24 derecede çalışsın dersen eğer işte öle yapma bence çünkü 1 derecelik fark resistansın sürekli girip çıkması demek belki dakikada 2-3 defa ki bu kullanacağın kontaktörün kontaklarını çabuk deforme eder kontak arızasından kurtulamassın onun yerine 27-28 setle 22-23 te tekrar devreye girsin ki bunun için plc ye bile almana gerek yok eğer Scada da görmen gerekmiyorsa emko nun pid konrol cihazları var türkçe anlatımlı ister digital ister analog çıkış veriyor istediğin gibi setleyip çıkış alabilirsin umarım konuyu doğru annayabilmişimdir kolay gelsin
 
Teşekkür edeim cavaplarınız için.. sistemi bugün devreye aldık. 2 adet rezistans kullandık herbiri 1,5 kw değerinde. Tank içi sıcaklığını termakupl ölçüp ölçülen sıcaklık set sıcaklığının 1 derece altında ise rezistanslar ve tank içi mikseri aynı anda çalıştırdık. Ölçülen sıcaklık set sıcaklığının 1 derece üzerine çıktığında ısıtmayı kestik fakat rezistans sıcak olduğu için mikseri 5 dk gecikmeli off yaptık. Ayrıca ölçülen sıcaklık 0,8 derece hassasiyetinde geliyordu ve rezistansları devreye alma ve çıkarma anında ölçüm değeri sürekli değişimi nedeniyle devreye alıp çıkarıyordu..Bu dedenle 10 sn gecikme koyduk. Tank içerisindeki malzeme çok çabuk soğuyacak birşey değil. Isındığı zaman 2 derecelik sıcaklık değişimi için (ısınmada - 30 dk civarı , soğumada 1 saatin üzerinde) zaman çok kısa değil kontajklar sürekli aç-kapa yapmıyor. sadece ölçüm kararsızlığından dolayı süreklü aç-kapa yapıyordu. Time r koyarak 10 sn bekleterek devreye alıp bırakıyoruz. Ayrıca makina üzerinde PLC ve analog modülü, OP ve Scada olduğu için PID Kontrolor almayı düşünmedik. SSR de kullanmayı düşündük fakat çok sık aç-kapa olmayacağı için vazgeçtik. elimizdeki mevcut malzemeleri kullanarak hallettik.
 
slm torex arkadasim acaba yaptigin uygulamayi ekleye bilirmisin simdiden tesekurler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst