s7-200 ve hızlı sayıcıların okunması

Katılım
17 Ağu 2011
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
44
enkoderimden gelen değer okunuyor ama enerji kesilmesinde enkoder sıfırlanıyor omron marka encoder, s7-200 plc kullanıyorum hc4 üzerinden çift fazlı yukarı aşağı sayma yöntemiyle sayma işlemi yapıyorum ancak sıfırlanmanın önüne geçemiyorum yanlış yaptığım birşeyler mi var? yardımcı olabilirseniz sevinirim. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba. Enkoder sııfrlanıyor demişsin. Burada kullanılan enkoder artımsal olduğundan bildiğin gibi sadece pals üretir. PLC üzerindeki değerler siliniyor dersen sayma değerini kalıcı alanlara aktarabilirsin diye düşünüyorum kalıcı hafıza alanlarını system block-retentive ranges bölümünden ayarlayabilirsin. Ayarlamayı yaptıktan sonra download etmelisin. Selamlar.
 
Sn. Yılmaz ilgi ve alakanıza çok teşekkür ederim. sorunumu giderebildim. hata benim gözden kaçırdığım bir noktadan kaynaklanıyormuş. Yardımlarınız için yinede çok ederim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,670
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst