S7 200 STOP PROBLEMİ

mehmet48

Üye
Katılım
13 Eki 2007
Mesajlar
36
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar s7 200 run konumundayken. veya çalışır vaziyette iken stop konumuna geçiyo. cihaz üzerinden sivic i stop ve tekrar run konumuna getiriyorum bir süre sonra tekrar kendini stop konuma alıyor. kendi adıma girişteki sensörlerden dolayı yaptığı kanatindeyim. programda stop edecek herhangibi birşey yok. başka neden stop konuma alır kendini bu cihaz. arkadaşlar yardımcı olun lütfen.:confused:
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Program içinde dallanma komutu (JMP) yada bitmeyen for next çevrimi kullanıp program akışını belirli bir bölgede sınırlarsanız watchdog reset den dolayı PLC stop konumuna geçebilir.
 
Evet kullndım iki adet s0.0 ve l0.1 olarak kullandım
 
sm0.0 herzaman 1 demek. sm0.0 kullanımının oluşan sorunla hiçbir ilgisi yok.
Programınızı gönderirseniz inceleyip yanıt verebilirim.
 
Arkadaşlar girişlerden kaynaklanan bişey olabilirmi. kendini stop konuma alması durumu girişlerde kullanılan sensör voltajlarından kaynaklan bir problem olabilirmi. sensör beslemelerini hava ile çalışan bir valf sistemindede kullandığım için olabilirmi. stop etmesinin sebeplari neler olabilir.???
 
Arkadaşlar sorunu cözdüm. girişte bulunan sensör beslemesinde sorun varmış. Farklı bir güç kaynağı kullandım bu dengesizlik ortadan kalktı.
 
dikkat et plc yakma paraverip bidaha alırsın.
çünkü ben dede plc var tek birgüç kaynağı kullanıyorum
 
ben 5 tane analog sensör kullanıyorum ve hepsininin beslemesini plc den veriyorum bu güne kadar hiç sorun olmadı ..
senin durumun ilginç bayaa..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,231
Mesajlar
916,003
Kullanıcılar
450,029
Son üye
ibrahim adan

Yeni konular

Geri
Üst