S7 200 program yardım

elko

Üye
Katılım
20 Şub 2007
Mesajlar
46
Puanları
1
IMG_20171125_144736.jpg
Selamlar. Böyle bir işletme kuruldu. Scada hazırlandı. S7 200 plc cpu 226.Sistem e otomatik start verildiğinde 15 sn ara ile sondan Başlayarak sıra ile motorlar çalışacak. Sıra ile birbirinden kilitleme alıcak. Manuel e aldığımızda motor lar bağımsız olarak çalışabilecek. Zaman roleleri otomatik te sıra çalışıp ait olduğu motor devreye girdiğinde sıfırlayacak. Maalesef za man roleleri ni sıfırlayamadım. Blok oluşturmayı denedim. Fakat olmadı. Hangi komutları kullanmalıyız. Bunun için blok şemasıgösterebilir misiniz. FB veya LADDER olabilir. Yardımcı olursanız çok sevinirim Selamlar
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Ekli dosyayı görüntüle 41546 Selamlar. Böyle bir işletme kuruldu. Scada hazırlandı. S7 200 plc cpu 226.Sistem e otomatik start verildiğinde 15 sn ara ile sondan Başlayarak sıra ile motorlar çalışacak. Sıra ile birbirinden kilitleme alıcak. Manuel e aldığımızda motor lar bağımsız olarak çalışabilecek. Zaman roleleri otomatik te sıra çalışıp ait olduğu motor devreye girdiğinde sıfırlayacak. Maalesef za man roleleri ni sıfırlayamadım. Blok oluşturmayı denedim. Fakat olmadı. Hangi komutları kullanmalıyız. Bunun için blok şemasıgösterebilir misiniz. FB veya LADDER olabilir. Yardımcı olursanız çok sevinirim Selamlar
zaman rölelerini neden sıfırlıyorsun ki önünde ki sinyali kesersen zaten sıfırlanacak. Timer ile motor şartı setleyip motor şartının tersini timerın önüne koyar isen motor çalışmaya başladığında timer sıfırlanır.
 
Bir örnek şema yazabilir misin iz otomatik te sıra ile manuel De bağımsız çalışyırabileceğim . sonra devamını getirebilir im. Memnun olurum... :rolleyes:
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst