S7 1212c bağlantı problemi

plc nin IP sinin olması gerekmez accessible devices da bulması için.

Ethernet kablosunu taktığınızda PLC üzerindeki Ethernet portunun üstündeki ledler yanıyor mu ?

Kullandığınız PC nin ve ya PLC nin Ethernet portu arızalı olabilir.Ve ya kullandığınız kablo arızalı olabilir.İlk etapta kabloyu kontrol etmekte fayda var.Kablo cross değil düz bağlı olmalı.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Rj 45 orjınal çakım data kablosu aynı kabloyla pc yi internete bağlıyorum çalışıyor cpu üzerinde lan ışığı yeşil rx tx yanıp sönüyor bağlantıda sıkıntı olmadığını düşünüyorum .pc cpu bağladığımda pc ye otomatik ıp al dediğimde ayrıntılar kısmından otomatik ıp atadığını gözlemliyorum.hatta plc yi modemin internet portuna takıp wifi üzerinden cpu ya bağlanmaya bile çalıştım enterasan bir olay la karşı karşıyayım
 
Sıkıntı olmaz sizin vaktinizi almış olurum
 
@tigruden bağlanıp çözecektir ama aklıma gelen bir şeyi de paylaşmak istiyorum.

Boş bir proje açın aynı CPU yu kullanarak.Projede default olarak 192.168.0.1 IP olur.Onu direk yüklemeyi deneyebilirsiniz.Ondan sonra accessible devices dan bir daha taratın.
 
@tigruden adkadaşıma gönülden teşekkür ederim ilgisinden dolayı sorunumuz hala devam etmekte fakat arkadaşımın uğraşlarına rağmen .Bağlantı probleminin kaynağı sd kart yuvasındaki 6 nolu pin katlanıp govdeye temas etmiş ben onu çıkardım şu an sd kart 6 nolu pını yok maınt ışığı flaş yapıyordu pını söktükten sonra ışık söndü sadece stop ışığı sabit yanıyor ve yine cpu bağlsntı kurmuyor cihaza ulaşamadık bir türlü.Öyle tahmin ediyorumki cpu hasar aldı .Bununla ilgili elektronik destek alabileceğimiz kimse var mıdır.
 
6A999F31-69B5-4E15-8CDA-BDEC443AD653.jpeg
6 nolu pini çıkardım içinden
 
arkadaşlar bu cpu yu nerede tamir ettirebiliriz bir fikri olan var mı.
 
Birde pst tool dye bir programla denedim hiç bir şekilde plc görünmüyor. Sanki plc nin ıp si yok gibi cpu nun üzerindeki mac adresten yola çıkarak bir bağlantı kurabilirmiyiz .
merhaba ağınızdaki ip almaçlarını bulmak için dilerseniz AdvancedIP Scanner kullanabilir ardından checkinleriniz yapmaya deneyebilirsiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,853
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst