s7-1200 modbus TCP haberleşmesi

korfez_

Üye
S7-1200 PLC ile wintr scada yı modbus TCP / IP ile haberleştirmek istiyorum.
S7-1200 lerde modbus adres aralıkları nelerdir yardımcı olabilirmisiniz. (40001 ile başlayan adreslerden bahsediyorum)

Adresleri buldum, basit bir program yazdım fakat resimde görüldüğü gibi s7-1200 de modbus client bloğu hazırladım ve cihaza yükledim. Scada kısmında ise basit bir ayar var fakat nedense bir türlü haberleşme sağlayamadım. MB_DATA_LEN ve MB_DATA_PTR deki uzunlukları aynı yaptığımda da sonuç hala olumsuz. Acaba client bloğumda bir hatamı var ilgilenenlere şimdiden teşekkür.

Ekli dosyalar

• capture1.jpg
    capture1.jpg
    29.1 KB · Görüntüleme: 328
bu sorunun cevabını merak ediyorum bende. ben schneider m340 plc den s71200 'e modbus-tcp den data çekmiştim.

iyi çalışmalar.

Sayın samstrong; eklediğim resimde (S7-1200 tcp bloğu) bir hata görüyormusunuz? ayrıca bahsettiğiniz program elinizdeyse buraya ekleyebilirmisiniz. Teşekkür ederim.

Kullandığınız kablo düz kablomu yoksa cross (çarpraz) ethernet kablosumu ? Eğer düz kullanıyorsanız, cross kablo ile bir deneme yapmanızı öneririm.

Merhaba. MB modunu 0 yaparsan olacağını düşünyorum.

bu arada memory adresi değil de bir data blok içinde struct yapısı kullanmalısın.

- - - Updated - - -

cross kabloya ihtiyaç yok.

ayrıca connection ayarlarından haberleşeceğiniz PLC nin adresini doğru girdiniz mi?

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,235
Son üye
ramazanatas

Yeni konular

Geri