S7 1200 ile analizörüden modbus ile veri okuma

ddm.kksl92

Üye
Katılım
3 Tem 2018
Mesajlar
80
Puanları
1
Yaş
31
Merhaba,
Analizör ile s7 1200 plc yi modbus ile haberleştirdim. 32 bite kadar verileri okuyabildim. Register tablosunda 64 bitlik adresle bulunuyor. Tablo ektedir. s7 1200 de başlangış adresi ve data uzunluğunu buna göre belirledim. Fakat data tipi register tablosunda ulong. Bunun tia portalda karşılığı nedir (s7 1200) Tüm data tiplerini denedim fakat hiçbir veri alamıyorum. Programın modbus kısmıda ektedir. Acil desteğinize ihtiyacım varç Şimdidem teşekkürler.
61753
61755
61754
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba
Şu data tipini denedinmi?
--UDint--

Ayrıca bazı büyük data tipleri sadece s71500 plc lerde mevcut
 
arkadaşlar bir yerde yanlış yapıyoruz . mesele basit data boyutunuz ne olursa olsun modbus bunu Word şeklinde yani 16 bitlik data boyutunda okur ve yazar siz datayı taşıdığınızda soryun düzelir.. mesele sizin dataya erişme şeklinizde .. atıyorum ben 20 wordluk bir data okudunuz Word olarak okudunuz . diyelim ..
we onu array 0..20 of Word olarak okudunuz .. şimdi sizizn analizatörun modbus tablosunun 1.adresi olsun 40001 diyelim . modbus ordaki tüm verileri yani 20 Word yada 40 byte yada 10 dw yada 5 long ne ise ard arda dizer .. siz o adrese göre okuma yaparsınız . yani eğer okuma biçiminiz byte ise ilk bayta dır o
dw ise ilk 2 adres sizin dwordunuzdur . mesele burda analizatörünüzüzn motorolabyte ordermi yoksa intel byte ordermi kullandığıdır … orda bir sıkıntı olabilir . analizatörünüzn markası ne ise söylerseniz size daha çok yardımcı olabilirm .. eğer 32bir veri okuyorsanız bunu mecburen 32 Word alana yazmanız gerekir .. ona uygun alan ayırırsanız oraya yazacaktır . sanıyorumki alanı az ayırdınız .. datayıı açıkça size anlatmış işte diyorki unsigned long integer 4 Word boyutunda .. siz burda 3 tane veri okumuşsunuz . yok ordaki 12 sizin 12 adet weri ise bunu - 1 ya Word olarak okumalısınız yada okursa longreal olarak okumalısınız yani data blokta long real yapın çünki sadece siemenste sadece 4 wordluk o veri vardır .. yada dayta typini kendiniz oluşturun adına analizatör deyin ona 4 Word yer tanımlayın öle olabilir … yani plcden datatype gidin ordan yeni data type tanımlayın adına ANALİZATOR deyin oada array 0..3 of Word olsun şimdi elimizde 4wordluk bir data type oldu .. başka bir data blokta okuma adresi olarak kunan değerler array 0..12 of analizatör dediğinizde size 12 adet 4 wordluk alan açacaktır ..
 
yada dayta typini kendiniz oluşturun adına analizatör deyin ona 4 Word yer tanımlayın öle olabilir … yani plcden datatype gidin ordan yeni data type tanımlayın adına ANALİZATOR deyin oada array 0..3 of Word olsun şimdi elimizde 4wordluk bir data type oldu .. başka bir data blokta okuma adresi olarak kunan değerler array 0..12 of analizatör dediğinizde size 12 adet 4 wordluk alan açacaktır ..

Merhaba, data blokta yeni bir data tipi tanımlamayı biraz daha açabilir misiniz? bunu nasıl ve nereden yapabiliriz?
 
bir saniye ekran alıntıları ile anlatayım az musade edersen
 
yalnız önemli olan burda analizatör intel byt ordermi motorola byt ordermi intel byte orderse çalışır bu
gördüğün gibi 12 adet 4 wordluk alan oluştu sana
 

Ekli dosyalar

  • DTA BLOKTA  gösterme.JPG
    DTA BLOKTA gösterme.JPG
    175.5 KB · Görüntüleme: 112
  • yeni datatype 4wordluk.JPG
    yeni datatype 4wordluk.JPG
    78 KB · Görüntüleme: 95
yalnız önemli olan burda analizatör intel byt ordermi motorola byt ordermi intel byte orderse çalışır bu
gördüğün gibi 12 adet 4 wordluk alan oluştu sana
cevap için teşekkürler fakat resimdeki user_data_type i nasıl oluşturdunuz anlayamadım nasıl tanımladınız bunu merak ediyorum ben
 
ama logreal 4 wordluk bir alan onun çalışacağı kanatindeyim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst