S7-1200 de CTRL_HSC Kullanımı

kutilati

Üye
Katılım
18 Kas 2008
Mesajlar
79
Puanları
1
Yaş
39
SELAM arkadaşlar s7-1200 deenkoder kullanmam gerekiyor.enkoderin a ve b uclarından plc ye sayım yaptırmam gerekiyor. S7-1200 DE High speed counter kullanan varmı .burda uçlara ne vermemiz gerektiği hakkında bilgisi olan varsa yardım ederse sevinirim
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Üstünde çalışıyorum...
inşallah halledicem... örneğini yollarım...
ama device configration dan hsc yi enable edeceksin öncelikle bunu söyleyebilirm...
I0.0 ve I0.1 A ve B fazı girişlerin
ID1000 de hsc adresin kolay gelsin
 
Öncelikle plc1 properties ten, high speed counters sekmesine giriyoruz, HSC1 seçiyoruz. HSC1 de general kısmında, enable seçeneğini seçerek hızlı sayıcı fonksiyonunu aktif ediyoruz. Daha sonra function kısmına gelip Type of counting kısmında counting seçiyoruz. Operating phase kısmından two phase kısmını seçeceğiz ki encoderin a ve b fazları ile ileri geri pals alabilelim.
enable.jpg
bu ayarlar ile hızlı sayıcı yukarı yönde A ve B fazlı sayma işlemi içim aktif edilmiş olur. ayrıca sayma değerlerini okuyacağımız hafıza alanını belirlemek gereklidir. Bu işlem için IO addresses kısmında start adres bölümüne hafıza alanı tanımlanır ( otomatik olarak ID1000 tanımlanmıştır) Projeyi kayıt ediyoruz ve ladder diyagramına geçiyoruz.
Ladder da Ctrl_HSC komutunu yerleştiriyoruz. Bu komutta HSC girişi ayarladığımız 1 nolu HSC belirleniyor. (1 yazılır). dır girişi boş bırakılır, çünkü enkoder two phase çift yön seçildi. CV değeri istenirse bir bit ile aktif edilir NEW DIR a yazdığımız bir başlangıç değeri gerekiyorsa ( Yani herhangi yeni bir pals değeri gerekiyorsa 250 gibi CV i0.0 ile aktif edilir, 250 değeri de new dır kısmına yazılır.)
hsc.jpg
Artık MOVE komutu ile encoderin ID1000 adresine yazdığı pals verilerini bir hafıza alanına atamak gerekiyor. Bu hafıza alanını da karşılaştırma kontakları ile istediğiniz gibi kullanabilirsiniz (Move koutunun in girişi ID1000, out çıkışı mw100 gibi)
move.png
Basit eckoder pals okutma işlemini bu şekilde yapabilirsiniz. Kolay gelsin.
 
Move ın e ıd1000 yazdığımız aman hata veriyor.ıw1000 olarak kablul ediyor.yalnız encoder bir turda 4 sayıyor.bir turda daha fazla saymasının nasıl sağlarız.
 
servis arkadaşım, move in girişine pid1000, out a md4 yazarak dene, encoder konusunda birşey diyemiyorum, en azından encoder standart 100 pals/d iki faz olursa normal saymaması için bir neden yok. kolay gelsin.
 
ozurul arkadaşım teşekkür ederim dediğin gibi yaptım çalıştı.yalnız bu seferde karşılaştırma yapıyorum, fakat reset yaptıramıyorum
 
servis, merhaba şu anda program önümde yok ama aklımda kaldığı kadarıyla, properties--HSC--HSC_1 kısmında daha önce ayarları yaptığımız general bölümünün alt tarafında "reset to initial values" sekmesi var, burada "reset options" da belirtilen ifadenin önünde bir onay kutusu var, orayı onayla ve otomatik olarak sağ tarafında "reset signal level : active high" görmelisin. böylece dışarıdan bir girişle reset verebilirsin. bu reset girişinide program atar, onuda "hardware inputs" kısmından görebilirsin (genelde i0.3 atıyor). kolay gelsin...
 
Hocam dediğiniz gib yaptım fakat bir türlü resetletemiyorum. Fakat Dışarıdan ı0.3 e +24 v verdiğim zaman resetliyor.
 
hocam yalnız şöyle bir sıkıntı var.hsc den okuduğum değeri karşılaştırma yapıyorum.karşılaştırmanın sonucunda
hsc yi, reset yaptıramıyorum.bunu nasıl yapacağım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst