S7 1200 ile Commander Sk yı SM-Profinet ile Haberleştirme

kemal1212

Üye
Katılım
18 Eyl 2013
Mesajlar
5
Puanları
1
İyi günler;

S7 1200 ile CommanderSk yı Sm-profinet kullanarak haberleştirmek istiyorum.
Aşağıya yazdıklarımı sırayla yaptım,

1)TIA portal V12 ye CommanderSk nın GSD sini yükledim,
2)Network view den bir birine bağlantı yaptım.
3)commanderSk yı seçip Device view tıkladım.

Buradan Menu kısmından giriş ve çıkış seçemem gerekli ama hangisini seçmeliyim bilemiyorum?

Datablok açıp içine giriş ve çıkışlarımı word olarak yazdım.

Control wordleri MOVE komutu ile Sm-profinete göndermeliyim ama hangi adrese göndereceğimi bulamadım?


Bu konuda yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.

Öğrendiklerimi sizler ile paylaşmak istedim,

CommanderSk yı CTsoft ile PC üzerinden de kontrol edebiliyoruz, bunun için son sürümünü veya bir önceki sürümü yüklememiz yeterli, lisans içinde kendi sitesinden keygen alabiliyoruz. Bende son sürümü hata verdiği için eski versiyonunu yükledim. Programın çalıştığını, ekranın altında küçük bir kırmızı renkli kare ve yanındaki offline yazısından anlaya biliyoruz.
PC ile CommanderSK arasında bağlatı kurmak için kendisine özel bir usb girişli ethernet çıkışlı bir kablosu var. Usb ucunu PC mize ethernet ucunuda CommanderSk takıyoruz.

Drive properties den Commanderin ve SM-Profinetin özelliklerini seçiyoruz eğer bağlantı kablosunu takmazsanız Detect Drive Configuration'a bastığınızda hata verecektir. Bağlantı kablosunu taktıktan sonra Comms Settings e tıkladığınızda Hardware de bir COM bağlantısı olduğunu göreceksiniz. Tekrar Detect Drive Configuration butonuna tıkladığımızda hata vermeyerek bir mesaj yazısı çıkmalı.
Eğer Drive hatası verirse öncelikle Driveleri doğru seçip seçmediğiniz kontrol edin daha sonra Comms Settings'e tıklayarak Baud Rate yi 19.2Kb/s ye yapın ve tekrar deneyin.

Küçük bir uygulama yapalım,

Driver ları doğru girip F9 ya da Menü çubuğundan Drive şeçenegini tıklayarak gelen sekmeler den online bastığımızda CommanderSk ile bağlantı kuruyoruz. Ekranın altında yeşil kare şekli ve yanında online yazısı çıkıyor. Parametreler sekmesinden menü 6 ya geliyoruz. 6.34 de ki run on yapıyoruz motorumuz start aldı, şimdi ilerlemesi için Menu 0 a geliyoruz 00.01 min set speed de tıklayarak bir frekans değeri giriyoruz bu değer max set speed den küçük olmalı. Ve motorumuz belirlediğimiz frekansta dönüyor.
Bazı parametreleri izlemek için, hız, frekans vb Open Display Panel sekmesine basıyoruz.

Belki bir çoğunuz bunları biliyordur ama benim gibi yeni başlayanlara bir yol olur diye düşündüm :)


PLC kullanarak CommanderSk yı kontrol etmeye çalışıyorum ama bir sonuç alamadım. Eğer bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok mutlu olacağım. :)


 
Moderatör tarafında düzenlendi:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
s7 1200 üzerinden kontrol etmek için telegram(control word ,status word falan) seçmelisin aynı işlemi commoder sk da da yapmalısın
 
cevabınız için teşekkür ederim,

control word leri PLC den nasıl seçiliyor bu noktayı biraz açarmısınız?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,613
Son üye
Liderpano

Yeni konular

Geri
Üst