s5 te yedek nasıl alınıyor?

Katılım
31 Mar 2008
Mesajlar
65
Puanları
1
Yaş
39
başlıktada belirttiğim gibi s5te yedek nasıl alınıyor?..
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Öncelikle step5 programı ve tty-232 çevirici kabloya ihtiyacın var.
File>Project>Set

Plc segmesinden Mode:eek:ffline 'nın üzerinde iken F3 tuşuna bas Online ol.
Blocks segmesinden Program file kısmına isim ver. Enter'le Çık.

File>Blocks>Transfer

Transfer From Kısmında PLC
to kısmında Program file 'lı seç

Blocks List Kısmına A yaz

Transfer'e bas.

İşlem Tamam.
 
teşekkür ederim..

bir sorum daha olacaktı...bir Scada sistemi var,bu scada sisteminde onlarca plc var,bu plcler hem ana kumanda odasındaki unix tabanlı bir bilgisayarla,hemde kendi arasında haberleşebilmektedir...bu haberleşmeyi sağlayan plclerden birinin haberleşme modülü şuan için görev yapamamakta ve ana bilgisayar bu plcye talimat gönderememektedir..farklı yerdeki aynı haberleşme modülünden yedeğini alıp bu haberleşme modülüne transfer etsek düzelirmi...(haberleşme modülündeki program silinmis gibi görünüyor)
bu haberleşme modülün yedeği nasıl alınıyor ve nasıl transfer ediliyor ... sistemde tamamen siemens s5 plcler kullanılmaktadır.
 
haberleşme modülü olarak ne kullanıyorsunuz
 
Haberleşme kartı epromunun programlaman için farklı bir program gereklidir.Diye düşünüyorum. Bu kartla daha önce hiç çalışmadım. Sadece yorum yapıyorum. Eğer eprom yok ise kartın parametreleri s5 içinde yapılıyordur. Kartı değiştirirsen problemçıkmaz diye düşünüyorum. Eprom var ise epromuda değiştirmen gereklidir. Çünkü parametre ayarları onun içindedir.başka yerden kopyalasanda sonuç alamayabilirsin.
 
biraz araştırdım. epromu programlamak için com1430 diye bir program var onunla yapılıyor.
 
Arkadaşlar,

S5 plc programını yazıcıdan çıktısını nasıl alabilirim?
lütfen s5 hakkında bilgisi olanlar bana yardımcı olabilirmi?
teşekkür ederim.
 
Evet alınabiliyor.
Documentation> Step5 Blocks

Açılan sayfada Block List Kısmına A Yaz
Output yazan yeri tıkla
 
selam arkadaşlar yavv bende s5 varr hobiğ olarak aldım çalışıyorum ama ben daha çok bu plc nin lader diyagramının mantığını öğrenmek istiyorummm acaba bana biraz bu konu hakkında bana geniş bilgileriniz varsaaa yardımcı olunu arkadaşlarr çokk acilll bu konu hakkında geniş bilgiye sahipp arkadaşlarımın yani bana yardım etmek isteyen arkadaşlarımnın yardımlarını ve msn adreslerinni bekliyorum ben bu plc öğrenmek istiyorum hiç bir şeyi bukadar öğrenmek istemedim.Yardımlarınızı beklliyorum msn numaram [email protected]
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,823
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst