sıcaklık sensörleri

!Rf4N

Üye
Katılım
20 Ara 2008
Mesajlar
79
Puanları
1
ya arkadaşlar bana sıcaklık sensörleri hakında biraz bilgi verebilirmisiniz forumda aradim bulamadim da yardimci olabilirseniz çok sevinirim yada nerde bulabilirim
 
Günümüzde sıcaklık ölçümleri için en çok kullanılan sensörler termokupllar (ısıl-çiftler) ve rezistans termometrelerdir(RTD).

Termokupllar temel olarak ısıyı gerilime çeviren ölçüm elemanlarıdır. İki farklı alaşımın ucu birbirine kaynaklanarak elde edilirler. Geniş bir sıcaklık aralığının ölçümünde kullanılırlar(-270,+2000). Rezistans termometrelere göre daha ucuzdurlar.

Rezistans termometreler, termokupllara göre daha düşük sıcaklıklarda kullanılan (-200, +850) sıcaklık ölçüm elemanlarıdır. Termokupllara göre daha kararlıdırlar, daha hassas ölçüm yapılabilir. Sıcaklığa karşı kararlılığı nedeni ile platin ile imal edilirler. PT25, PT100, PT1000 gibi çeşitleri bulumaktadır.

THERMOCOUPLE GUIDE TERMOKUPL BİLGİLERİ
RESISTANCE THERMOMETER GUIDE REZİSTANS TERMOMETRE BİLGİLERİ
 
bende bir şey sormak istiyorum.lm35 ısı sensörü kullanarak ne kadar bir alanda ısı değişimini rahatca algılayabiliriz.lm35 sensörü hassasmıdır?
 
Son düzenleme:
Yapılması istenen işi bilemiyorum ama oldukça hassas bir entegredir. Ekte PDF dosyasını inceleyiniz.

NOT:Entegreyi ısı iletici bir yapışkan ile yapıştırırsanı daha verimli bir bilgi edinebilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • LM35.pdf
    303.7 KB · Görüntüleme: 342
Son düzenleme:
lm35 ısı sensörü kullanarak bir proje yapıyorum da bu sensör hakkında biraz bilgiye ihtiyacım var.örneğin lm35 ısı sensörünün analog bir çıkış verdiğini biliyorum.10mV bir değişimle yanıt veriyor.peki bu sensör ne kadar bir alanda etkilidir.örneğin lm35 ısı sensörünü odanın tavanına yerleştirsem ve aşağıda bir odun yaksam bunu rahat bir şekilde algılayabilirmi?
bu konuda biraz aydınlatırsanız sevinirim....
 
bu ısı sensörünü yangını algılamada kullanıcazda umarım olumlu sonuçlar alırız.
 
Son düzenleme:
Forum kuralları gereği aynı konuyu iki farklı yerde açılmış.
 
Son düzenleme:
bir soru daha sormak istiyorum.projemizde iki tane lm35 ısı sensörü kullandık ve arada aynı yerde olmalarına rağmen farklı sıcaklık değerleri gösteriyolar.bu 1 ya da 2 derece farkediyo.bunun sebebi ne olabilir.sensörlerin referans noktalarımı yoksa yanlış imalatmı?
 
genelde imalattan kaynaklı bir fark oluyor genelde. bu farklılığı çözmek size kalıyor malesef.
 
hepsinin belli bir yapım hataları var o yüzden oluyo tam olarak hiç biri kesin bi ölçüm vermiyo ya 1 2 derece üstü yada 1 2 derece altını gösteriyo sıcaklığın tahminen sizden kaynaklanan bi hata değil merty....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,881
Kullanıcılar
449,999
Son üye
Samidmrr

Yeni konular

Geri
Üst