Sadece alttan sogutma ile gerekli sogutmayı saglayamazsınız,kazanın çevresine boruların döşenmiş olması lazım ve salamuralı(antifrizli) sogutma sistemi olması gerekirdi.Sadece alttan sogutuyorsanızda mutlaka kazan içindeki sütü sürekli olarak karıştırmanız gerekir.Dondurmacı sogutucularını inceleyin.
Size şöyle bir örnek vereyim daha güzel anlarsınız,evlerde sebil dedigimiz su sogutucuları var,şişeyi üstten koyuyoruz ve altında sadece 2-3 litrelik metal bir sogutma kabı var.Isınan su yükselir mantıgı ile suda hiçbir sirkülasyon olmadıgından soguk su herzaman altta kalıyor,damacananın üst kısmına baktıgımızda soguma olmadıgını görüyoruz.
Eger sütü gerektigi şekilde sogutuyor ve hala gerekli sıcaklıga düşemiyorsanız ısı kaybınız fazla yani izolasyonunuz yetersiz,kompresörünüz gerekli kaybı karşılayamıyor demektir.