sürücülerin kontrolü

ufukselman

Üye
Katılım
30 May 2009
Mesajlar
8
Puanları
1
Arkadaşlar 7 adet sürücüm var bu sürücülerimi ben birbirine parelel bağladım: ve ben bunları senkronize bi şekilde tek potans dan hızlarını kontrol ediyorum. Şu problemle karşılaştım. Benim hattımın bazı bölümlerinin biraz daha yavaş gitmesi lazım. Yani bi kısmı yavaş giderken dğer tarafın hızlanıp oluşan potlığu alması lazım.. bu oluşan potluğu yada gerilmeyi neyle kontrol edip sürücülerime çıkış verip kontrol edebilirm teşekkürler..
 
Tam olarak anlamadım.

1.sürücünün hızını değiştirdiğinde, tüm sürücülerde yaptığın değişiklik oranında otomatik değişsin istiyor musun mesela?

Yoksa her sürücünün hızını diğerlerinden bağımsız olarak tek tek mi değiştirmek istiyorsun?

Eğer sık sık hızlarını değiştirmen gerekmiyorsa neden elle sabit frekans girmiyorsun? her sürücüye ait olması gereken hızları belirle set değerine gir. Hiç pot kullanma.

Bu arada sürücünün markası nedir?
 
öncelikle bilgin için teşekkürler: benim sürücüm sistemdeki oluşan potluğu yada gerilmeyi algılayıp ona göre yavaşlayıp hızlanmalı.. bunu algılayacak cihaz lazım bana.. teşekkürler
 
potluk (fazlalalık anlamında) ve gerilme
 
Çeşitli şekillerde yapılabilir aklıma gelenler;
- Bir loadcell kullanarak gergi miktarını ölçüp kapalı devre bir kontrol ile açıcı motorunun hızını kontrol edebilirsin.
- Potluğu alacak motor sürücüsünü tork kontrol modunda sürebilirsin. Böylece vereceğin tork referansı yani gergi miktarı sabit kalacak şekilde motor hızı otomatik olarak değişir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst