sürücülerde ölçüm yapmak

ahabu

Üye
Katılım
12 Kas 2008
Mesajlar
260
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar benim merak ettiğim sey şu, sürücülerin bağlı olduğu besleme kaynağından analizörle ölçüm yaparsak sorun çıkabilir mi?harmonik ölçüm,akım, gerilim,güç faktörü, vb. değerleri analizörle 45 hzde ölçersek sonuçta herhangi bir olumsuzluk olabilir mi?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ölçüm yapabileceğini düşünüyorum. ama şunu anlamadım. Şebeke tarafından değerleri 45 hz de ölçmek nasıl oluyo_?
 
ölçüm yapabileceğini düşünüyorum. ama şunu anlamadım. şebeke tarafından değerleri 45 hz de ölçmek nasıl oluyo_?

pardon anlatamamışım ben sebeke tarafına ölçüm aletini bağlayıp sürücüyü 45 hzde çalıştırırsak sorun olur mu?
 
hayır olacağını düşünmüyürum. Zaten sürücü sisteminde şebeke frekansı üzerinden oynama yapılamayacağı için DC bara vardır. Sürücü ile frekansı değiştirsen bile şebeke frekansına etkide bulunmuş olmazssın.
 
bu arada hatırlatmak isterim ki sürücü girişinde oluşacak harmonic senin ölçümünde doğru olmayan rakamlar göstermesine sebep olabilir. Sapıtık rakamlar görmek mümkündür..
 
analizör zaten o sapıtık dediğin değerleri ölçmek içindir . hatta o harmonikleri grafiksel olarak kaydedip kağıdada dökebilirsin. ayrıca inverterde dc bara olması onun şebekeye harmonik basmasını neden engellesin. bütün cihazlar şebekeye az yada çok harmonik basar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,311
Mesajlar
916,600
Kullanıcılar
450,146
Son üye
ashhh

Yeni konular

Geri
Üst