RS 232 Haberleşme Problemi hk?

ssiemenss

Üye
Katılım
2 Eyl 2020
Mesajlar
50
Puanları
1
Merhabalar elimde rs232 ile haberleşen bir plc var o plc girişi 9 pin diğer giriş 2 kablolulu. Ne gibi durumlarda rs232 arıza verir haberleşmeyi keser. Elimde haberleşen bir sistem vardı aylardır şimdi haberleşmeyi kesti. Bunu bulmanın yolu nedir?

Acil yardım ederseniz mutlu olurum teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
marka model nedir? bazen twido gibi cihazlar bir kaç gün çalışmayınca kendiliğinden veya haberleşme kablo kısa devresinden kendini korumaya alıp run'dan çıkabiliyor.
 
marka model nedir? bazen twido gibi cihazlar bir kaç gün çalışmayınca kendiliğinden veya haberleşme kablo kısa devresinden kendini korumaya alıp run'dan çıkabiliyor.
fatek hocam bir kaç gün değil uzun zamandır var
Aslında tam olarak sormak istediğim sahada nasıl arızalar oluşabilir? Bir çok yolu denedim ama bulamadım.
 
Blandajlı kablo mu kullanıyorsunuz? Haberleşmede parazit de sıkıntı çıkartabiliyor.
_______
edit: http://forum.fatekas.com.tr destek alabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Rs232 3-4 metreden uzun kabloyla çalışmaz. Parazitli bir ortam oluşmuş kablo da sinirdaysa sinyaller bozulmuştur.
 
Evet blendajlı kablo hocam @çıraközgür

her zaman çalışan kablom hocam. Bir de ben 15 metre diye biliyorum yanlış mı acaba? Cevabınız için teşekkür ederim bu arada @silvestir
 
Düşük kapasitansli özel bir kabloyla 30m de gider ama endüstriyel ortamda zor bu işler. Rs485 e çevir yolla karşıda da 485 den 232 ye çevir. Ya da kablo değiş, kablo güzergahını değiş. Blendaj tek taraftan topraklanmiş olsun vs vs
 
Rs 232 yi kullanırken takıp çıkarma esnasında cihazlardan en az birinin enerjisiz olmasına dikkat edin.Benim başıma geldi cihaz yanabiliyor.Yani Rs232 pulug and Play degildir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,659
Kullanıcılar
449,943
Son üye
Ali4129

Yeni konular

Geri
Üst