robot projesi yardım

yakup42

Üye
Katılım
27 Tem 2009
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
58
robot projemde 2 tane servo motor var.bir motor infrared sensörden gelen bilgiye göre hareket edecek.diger motor ise renk sensöründen gelecek bilgiye göre hareket edecek.1. motor hareketi xy eksenli,2 motorunki ise z eksenli olacak.
renk sensörü tek renk duyarlı olacak..infrared sensorde vericiden gelen ışınlar algılanmadığı zamanlarda motor hareketi var ancak algılama olduğu zaman motor duracak.2. motor devreye girecek. renk sensörü algılaması olduğu sürece 2. motor hareket edecek.renk algılaması yoksa 2. motor duracak.
yukarda anlattığım bir robot projesinde ne tür bir pic kullanmalıyım. yada böyle bir olayda pic yeterli gelmezse onun yerine ne kullanbilirim.böyle bir robot yapabilirmiyim. yoksa robotikte bu proje uçuk bir projemi olur.
yardımlarınızı bekliyorum. şimdilik sadece hayal ettiğim olayı,yapmak için nerden başlamalıyım.
 
Merhaba Yakup42 bu projenize PIC16F877A yeterli gelecektir ve 20 MHz de çalıştırın ilk önce sensörsüz motorları kontrol edin ve sonra sensör ve algoritmanıza göre robotu kontrol edersiniz kolaygelsin
 
tşk ederim eyup kardeş.picle hassasiyet sağlanabilirmi. yani motor hareket ve sensör duyarlılıkları çok küçük aralıklarda olabilirmi.mesala motorlar bir kaç milisaniyede durma veya hareket etmesi gibi. yada sensör 1-2 mm lik çizgisel renk duyarlılığina sahip olabilir mi.
 
Sn yakup42 hassasiyet sensörlerle ilgili ama duruş ve hareket makinanın kontrolü dışında mekaniksel ataletlerle de ilgilidir.Yazılımda bunu yapmanız bi işlemciyle mümkün size zaman olarak yetecektir ama ileride daha bi sürü işlem yapacaksanız başka motorlar yada sensörler bu işlem hızını düşürecektir.Microchip sitesinde daha önceden görmüştüm ama şimdilik daha düşük bi işlemci ve pid bi kontrol sistemiyle bunlar yapılabiliyor linkten izleyebilirsin
Pid En Un Pic16 F684
 
sn eyupbakan kardeşim gerçekten çok yardımcı oldunuz. sağolun. daha önce çevremde pic ten anlıyorum diyen bir sürü arkadaşla bu konuyu tartıştık.böyel bir sistemi türkiyede yapamayacağım kanısına ulaşmıştım. bana cesaret verdiniz. en kısa sürede sistemi kurmak için uğraşacağım.
 
Kolaygelsin Yakup42 merak ettiğiniz yazarsanız elimden gelen kadarı yardımcı olurum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,775
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst