Robot Kol Tasarımı (Türkçe)

yattara

Üye
Katılım
13 Mar 2007
Mesajlar
89
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar robot kolu ile ilgili türkçe bir döküman.

kolay gelsin.

Kod:
Proje Kavrami
Proje bir amaç için gelistirme, arastirma için yapilan ve yapilacak olan kavramlar olarak yer alsada üiversite ve dengi okullar için bu kavram yillarca alinan egitimin uygulamaya dökülerek amaca uygun çalismalardaki son sinav olmaktadir. Iste bu yüzden bir ögrenci için proje kapsami bence hayatinin diger yarisi için çok uygun temel ve çok güzel bir baslangiçtir. Eger ögrenci projesi ile yenilik ve avantaj getirebiliyorsa yada sistemleri yürütebiliyorsa egitimini tamamlamis ve üretim moduna geçmeye baslamis demektir. Ama bu asla var olan ve daha iyisi için yapilmayan projeler için çok büyük bir gerçegi ortaya koymaktadir.
Sonuç olarak mutlak olarak alinan proje mutlaka bir yenilik yada özellik içermeli ve yapitaslari içermelidir. Aksi halde yapilan bir is arastirma mantiginin disina çikip kopyalama durumuna girer!. Iste bu yüzden gelismekte olan ve ihtiyaç duyulan bilgisayar destekli Robot Kol (eng: Robot ARM) tasarimini proje olarak seçtim.

Projemin Hedef ve Kapsamlari
Projede hedef robot kol mantigini daha esneklestirip bilgisayar destekli insan kol yapisinin yerini alabilecek bir yapiyi olusturmaktir. Kol piyasada üretilen assagida görülen modellerden farkli olarak daha ekonomik ve genis acili kullanima hitap etmesi için yüksek hassaiyetli bir sistemi ayni zamanda düsük ama hizli hassasiyeti düsük olarkta çalisabilecek bir yapidada çalisabilmesi vede asil olarak bilgisayar yazilim yapisinin open-source mantigiyla kullanim alanlarinin artirilip sistem için sistem degilde herhangi bir olay için tasarim mantiginin getirilmesidir. Bu yüzden mekanik açidan sorunsuz olabilmesi için eklem serbestligi getirmeye çalisacagim.
 

Ekli dosyalar

  • Robot Kol Tasarımı.rar
    6.9 MB · Görüntüleme: 1,153
arkadaşlar benim kendi çabalarımla bitirme ödevi için hazırladığım robot kol tezini sizlerele paylaşmak istiyorum.yorumlarınızı bekliyorum.unutmayalım ki bilgi paylaştıkça çoğalır.(burada pic 16f877 kullandım. bununla ve kullanımıyla ilgilide bilgi içermekte).

 

Ekli dosyalar

  • bitirme-oe-1.rar
    4.6 MB · Görüntüleme: 356
Robot kol tasarimlari ile ilgili problemler

Ne yazik ki ingilizce.
 

Ekli dosyalar

  • Robot PROBLEMLER.rar
    558.7 KB · Görüntüleme: 195
Merhaba arkadaşlarım,
Birgün herşeyimiz robotlardan ibaret olacak. İnsan iş gücü diye birşey belki de kalmayacak. Ama unutmayalım ki bu tarz çalışmalar takdir edilecek kadar mühimdir. Teşekkür ederim çalışmalarınızın devamlarını temenni ederim.
 
güzel paylaşım teşekkürler şunu söylemeliyim ki her ne kadar uğraşsak ta insan kolu kadar mükemmel bir yapı yapamayacaz
 
arkadaslar benim bi sorum olacak ben daha bu işe yeni başladım pic'e program yazmak için gerekli program nedir varsa nette adresini verebilirmisiniz: şimdiden tesekkurler
 
NaRkOz03 ' Alıntı:
arkadaslar benim bi sorum olacak ben daha bu işe yeni başladım pic'e program yazmak için gerekli program nedir varsa nette adresini verebilirmisiniz: şimdiden tesekkurler
kardeş yaptığın pic programlama kartına göre pic programlayıcı seçmen lazım
bu sitedeki pic programlama bölümünde bulabilirsin aşağıda bi tane var sorunsuz çalışıyo iyi çalışmalar
 

Ekli dosyalar

  • winpicpr.zip
    743.1 KB · Görüntüleme: 81
4 hafta önce izmir bilim olimpiyatlarına tamamen kendimizin yapmış olduğu bi robot kol ile katıldık 5 adet futaba s3001 servo motor kullandık ayrı yetten palet siztemi falan yaptık..
 
MERHABA ARKADAŞLAR
BENİM ELİMDE ŞU AN ADLİNK MARKA PCI KART VE 2 ADET SERVO MOTOR VAR BUNLARI KULLANARAK 2 EKSENLİ BİR PLAZMA TEZGAHI YAPMAYI PLANLIYORUM .TASARIM KISMI BİTTİ SAYILIR.YAZILIMA GEÇİCEM BU KONUDA BANA YARDIM EDEBİLİRMİSİNİZ.YAZILIMIN AUTOCAD DOSYALARINI OKUMASI GERKİYOR.YARDIM EDERSENİZ ÇOK SEVİNİRİM.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…