Robot ile incil yazımı

codire

Üye
Katılım
26 May 2008
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
39
Almanya’da Robotlab adında bir grup programcı tarafından programlanan endüstriyel robot, İncili baştan sona yazıyor. Robot yazıyı 15. yüzyıl fontlarından Schwabacher olarak yazabilmektedir.

Bu günümüz robotlarının ne kadar büyük hassasiyete sahip olduğunun bir göstergesidir.
Yazdığı İncil ise Martin Luther’in. İşin aslında üç adet artistin robot gösterisi yapmak için başlattığı proje tam 8 ay sürdü. Projenin web sitesinde yapılan açıklamada yaklaşık bir milyon robotun olduğu günümüzde yapılan proje sayılarının az olduğu ve bu teknolojinin anlaşılması gerektiği belirtilmektedir.

Bu proje grubun yaptığı ilk robot projesi değil. Daha önce yine bir endüstriyel robotla yapılan projede insan portleri çizebilmekteydi. Bir kamera tarafından alına görüntü robot programına aktarılmakta ve çizim kusursuz bir şekilde yapılabilmekteydi.
 
çok ilginç bir robot videosunu izlemek isterdim
 
ben de dedim rahipler değiştirdi kesmedi bi de robotlar mı değiştiriyor diye ;D
 
Türkiyede olsa bu robotu laik değil diye haber yaparlardı.
 
bizim robotçular zehir gibi daha iyisini yapar.yeter ki destek gelsin.
 
arkadaşalar hazır robot almışlar bence programını yaptıktan sonra istediğini yaptırırsın robota. alsak bir fanuc robot bizde Kuran-ı Kerim yazarız İnşallah.
 
elbette iş programda bitiyor, ama robotsuz program da bir işe yaramaz herhalde :)
 
Böyle bir robotu sıfırdan yapmak çok zor değil. Zor olan kısmı, piyasaya şartlarına uygun bir ürün çıkarmak olabilir. Böyle bir robotun kontrol ünitesini ve yazılımını imal etmek konusunda ben kendime güveniyorum. Mekanik kısmı da Türkiye'de rahatlıkla yapılabilir.
 
Robotlar

Hızlı, hatasız (programa bağlı olarak), zor şartlarda (mekanik), düşünmeden verilen işi yapan aptal makinalardır. Önemli olan onları mekanik olarak ve algoritma olarak kusursuz denebilecek hale getirebilmek.

Siz olsanız (Elinizde imkan olsa demiyeceğim. Çünki tek sermaye düşünmek ve zaman) düşünen bir algoritma nasıl olurdu, nasıl yapardınız?

Başkalarının yaptığını alkışlamak güzel, ama o elleri artık bişeyler yapmak için kullanalım. Bizimkinin yazı yazmasına gerek yok, sadece rutin işleri program değiştirmeye gerek kalmadan kendisi düşünüp halletsin yeter.

Bu konuya parelel olarak
https://www.kontrolkalemi.com/forum...Öğrenebilen-bir-algoritma-nasıl-yapılır.7522/
görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,840
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst