Rezonans nedİr ?

Alıcılarda dahili osilatör olup,verici frekansı ile rezonansa getirilip istasyon seçilir.Osilatörler arasında 452-455 Khz. orta frekans alınıp demotülatör devresiyle ses frekansına düşürülüp ses kuvetlendicisine uygulanır.Biz de hoparlörden ses olarak duyarız.Kolay gelsin.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
çorbadatuz; hocam çok teşekkür ederim sizden bir şeyler öğrendim Aslında ben sorumu tam olarak
anlatamadım Şunu sormak istemiştim alıcının ilk giriş katı ön kuvvetlendirici devresi pasif elemanlardan
oluşur frekans üretmez vericiden gelen sinyalleri yükseltir (kuvvetlendirir)Tabii'ki radyodan ve katlarından
örnek verdiğinizde söylediklerinize aynen katılıyorum Sanırım bu cümleye ikimizin itirazı olmaz;İki aktif
devre bir birini iter, biri aktif biri'de pasif olmalı'ki alıcı verici olsun.Saygılarımla
 
Motorlarda rezonans nasil olmaktadir, bilgi verecek olan var mi?
Ben motorlarda ozellikle fircali dc motorlarda ve fircasiz zayif voltaj ac jeneratorlerde rezonans konularini arastiriyorum. Motorlarda rezonans ile ilgili cok fazla dokumana ulasamadim. Rezonans durumunda motor nasil davranir? Maksimum akim mi ceker minimum akim mi ceker? Ornegin 10 - 12 volt dc fircali motora paralel bir kapasitor baglayip rezonans durumuna getirebilir miyiz? Motorun icerisinde bir bobin var bu bobinin bir henry degeri bulunmakta. Bunu LCR metre ile olcebiliyorum. Paralel rezonans esdeger devresi ile motora paralel bir kapasitor baglayip motoru rezonans durumuna getirmek mumkun mudur? Bu durumda devreden akim, devreye seri ampermetre bagli oldugunda ana koldan gecen akim maksimum mudur minimum mudur? Motorlarda rezonans hesaplamalari ile ilgili dokumanlari nereden bulabilirim?
 
Gözunden kacmis olabilir. Burda 1/3 te seraya nickli kisi aciklamis. Bakabilirsiniz .
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst