resolver yardım

ybrkyt

Üye
Katılım
22 Mar 2008
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar merhaba...resolverlar hakkında Türkçe dökümana ihtiyacım var..yardım ederseniz sevinirim..şimdididen teşekkürler
 
ybrkyt ' Alıntı:
arkadaşlar merhaba...resolverlar hakkında Türkçe dökümana ihtiyacım var..yardım ederseniz sevinirim..şimdididen teşekkürler

Türkçe döküman yok ama kısaca şöyle diyebilirim.motorfeedback sistem olarak adlandırılan bu ürünler bir enkoder mantığında çalışıp motorlara hız bilgisi gönderiyor. tabiki bu bi,lgiyi bi enkoder gibi a b fazı yada, absolute enkoder gibi bit bit yerine belli başlı bus lar ile bilgiyi vermektedir.genelde ençok kullanılan bus HIPERFACE yada SSI olarak karşımıza çıkmaktadır.her iki protokol SICK in geliştirtmiş olduğu protokdür ve dünyanın lider motor üreticileri genelde bunu kullanır.
 
Resolverin uyartim sargisi ve iki de cikisi olur.

Uyartim sargisindan referans sinus sinyal girilir. Iki cikis sargisindan birinden sinus digerinden cosinus sinyal alinir. Sin ve cos sinyaller motor milinin yapmis oldugu acinin sinus ve cosinus degerleridir ancak bu sinyaller referans sinus sinyali ile module edilmistir.

Encoderlar basitce kullanilabilir ancak resolverlerin okunmasi islemi oldukca karmasiktir.

Arkadasin bahsettigi gibi belli bir protokol dahilinde pozisyon bilgisi veren cihazlara akilli encoder demek daha dogru olur. Icerisindeki sensorun cikisina akilli bir birim eklenmis demektir. Icerideki sensor bu durumda her sey (optik encoder, resolver vs) olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,794
Kullanıcılar
449,983
Son üye
ardaxsm

Yeni konular

Geri
Üst