Resimdeki insanlar ne yapıyor!

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Merhaba.

Sizce resimdeki insanlar ne yapıyor?


1.Belediyenin verdiği elektriği pahalı bulup,çadırlarına çektirmeyip kendi elektriklerini kendileri üretiyor ve daha sonra kullanmak üzere de aküde biriktiriyor.

2.Nükleer santrallari,termik santralleri,çöp santralleri yoluyla havayı kirleterek üretilen elektriği protesto ederek,daha temiz enerji üretim yolları olduğu mesajı vermek istiyor.

3.İnsan gücünün hiç de küçümsenmeyecek ölçüde pedalla elektrik gücü(125-200 watt.arası)verme kabiliyetinin bulunduğunu ifade etmeye çalışıyorlar.

4.Bisiklet yarışlarına hazırlanırken pedalla boşa harcanıp kaybedilen gücü değerlendirip aküde kullanmak üzere saklıyorlar.

5.Üniversiteler arası düzenlenen hidromobil,güneş arabaları gibi projelere katılabilmek ve proje için gerekli malzemeleri alabilmek için bu gösteriyi düzenleyip, iyi yürekli seyircilerden harçlık(Para) toplamaya çalışıyorlar.

6. Tamamen kendi egolarını tatmin edebilmek için bu ilginç gösteri yolunu seçmişler,sadece gösteri amaçlı yapıyorlar.

7.Okullarda öğrencilere ödev olarak verilen “İnsan dinamosu” konulu proje sorusuna bir ipucunu(Kopyayı) çekinmeden vermek istiyorlar.

8.”Kim daha fazla elektriği aküsünde depolayacak ve iddia sonunda kazanacaksa ,büyük parayı alır” şeklinde bir iddiaya girdiklerinden canla başla harıl harıl çalışarak bu iddiayı kazanmaya çalışıyor.

9.Bunların hiçbiri olamaz.

10.Hepsi de olabilir...

47_Occupy_Wall_Street_November_2_2011_Shankbone_15.jpg


Resim wikipedia'dan alıntıdır.

Electric generator - Wikipedia, the free encyclopedia
 
Polis çadır eylemcilerinin elektriğini kestiği için kendi elektriklerini üretiyorlar...Amerikada...
 
Binbaşım güzel bir konu açmışsınız.Amatör bütün elektrikçilerin ve meraklılarının ilgi konusu bisiklet ile elektrik üretmek.Kendi çapında çağımızın olmazsa olmazı diyebileceğimiz elektriği üretmek ve onunla küçük bir ampulü yakmak , ortaya bir şeyler koyabilmek çocukluğumuzun gençliğimizin bir hayaliydi.Şimdide öyle sadece birazdaha gerçekci ve gelişmiş haliyle.....Çocuklarımızın bir şeyler üretme ortaya koyma duygu ve becerilerini destekleme açısından işlenilmesi gereken bir konu ayrıca .
 
Son düzenleme:
Çok sağolun.Benim de amacım şaka yoluyla da olsa,serbest olarak bireysel enerji üretiminin mümkün olabileceğine dikkat çekmek, ayrıca gerçekleştirmek isteyenlere,bunun gerçek hayatta tam olarak da uygulanabilirliğinin mesajını değişik bir yoldan vermek istememdi sadece.Bu konuda(Mekanik enerjiden-elektrik enerjisine dönüşüm) konusunda daha farklı yollarla(Örneğin dikiş makinesinin ayak pedalını, bir şarj dinamosuna bağlıyarak döndürme gibi,daha önceki yıllarda sorulan,yapılabilirliği forumda sorgulanan,hesapları gözden geçirilen) yapılabilip yapılamayacağı sorulmuş ve araştırması bu forumda yapılmış pek çok konu başlığı olduğu dikkatimi çekmişti.Çok ilgi çeken bir konu olduğundan,ben de bu konuyu bir espri yoluyla ele aldım.Saygılarımla.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,671
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst