Regülatör Kompanzasyonu Etkiler Mi

Sn. kaelsemih'e katılıyorum. Regülatördeki değişimler, kompanzasyonda gereksiz anahtarlamalara yol açabilir. Bu yüzden akım trafosundan önce bağlanmalıdır. Çok zorda kalınırsa, münferit kompanzasyon en son çaredir.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
sonuç olarak bende önce ağlanması taraftarıyım herkese teşekkürler
 
regulatörün akım trafosundan önce bağlanmasına katılmıyorum arkadaşlar,
Reaktif güç kontrol rolesinin asil görevi sistemi kompanze etmek e sayaçta regülatörden önce olduğu için kompanzasyon yapılacak sistemin akım trafosu ilk başa bağlanması uygundur.
regülatöre münferit kompanzasyonda yapmak pek doğru olmaz değişken bir reaktif güç oluşabilir.
benim fikrim bu yönde
 
selamlar
Regülatör kompanzasyon akım trafolarından önce bağlanır.Sebebi ise regülatörün yükünü görüp devreye kondansatör alır bu durumda oluşan gerilim değişikliğini regülatör düzenlemeye çalışır bu durumda regülatörün ihtiyacı olan kondansatör gücü değiştiği için röle başka kondansatör almaya çalışır ve bu böyle devam eder.Bu gibi gereksiz anahtarlamaları ortadan kaldırmak için regülatör kompanzasyon akım trafolarından önce bağlanır.

pekim regulatör denen herze akım trafosundan önce bağlandı kompanzasyon akım trafosu regülatörü görmez sistem yüklendi kondansatörler devreye girdi yük azaldı kondansatörler çıktı regülatör boşta akım çekmez mi:? bu çekilen akım indüktif olmaz mı:?
bir de neden kompanzasyon sistemine sabit kondansatör gücü ilave edilir arkadaşlar:?
Çünkü sistemdeki trafomuz da boşta akım çektiğinden bir reaktif yük oluşturur ve bu yüküde kompanze etmek için trafo gücünün %3-5 arası bir sabit kondansatör kullanılır
Haksız mıyım:?
 
Selam lar
Ben sabit kondansatör bağlayalım demedim:) Sadece akım trafosundan önce bağlanır dedim.Yanlış anlamayın ama bu tür bir uygulama yapmadan demek istediğimi anlamanız zor.2005 yılında bu tür bir sorun bütün günümü harcamama sebep olmuştu ve regülatörü atrf den önce almamla bu sorun çözüldü.Uygulama alanı bir marketti.Regülatörü de kompanzasyon rölesi ile kompanze etmek için sabit kondansatör bağlamanıza gerek yok VARkombi-12 de tan fi ayarı vardır.Regülatörden dolayı oluşan % indüktif fark kadar sisteme kapasitif basabilirsiniz.Örneğin sistem % 10 indüktif % 1 kapasitif gidiyorsa tan fiyi -0.04 yaptığımız zaman sistem & 6 ya % 5 gitmeye başlıyacaktır.Röle yeni sınırlara göre otomatik olarak alma çıkarma zamanlarını ayarlar.Bizde tek bir alma çıkarma zamanı yoktur.Zaman aralığı verirsiniz röle içinde biriktirdiği aktif indüktif kapasitif sayaç değerlerine ve ceza sınırlarına göre alma çıkarma zamanlarını kendisi otomatik ayarlar.Kısaca büyük bir yük girdiyse hemen alır ama küçük bir yük girdi fakat bunun karşılığı bir kondansatör yok ise alma zamanını belirlediğiniz ceza sınır değerini geçene kadar açar.Buda gereksiz anahtarlamayı önler kondansatör ve kontaktör ömrünü uzatır.Kısaca anlatmak gerekirse:)
 
siz motorunuzu kompanze rolesinin akım tr sudan once baglarmısınız ? , regulenin motordan farkı nedir ki , ikiside sisteminizin icerdigi cihazlardır , kompanze demek sizin tum sisteminizin kompanzasyonu demektir .
 
Son düzenleme:
Regülatörü de,endüktif bir alıcı gibi düşünür isek ( öyledir ),gunerdir arkadaşımızın açıkla-
ları yönünde uygulama yapılmasının daha doğru olacağı görüşündeyim.Yani,akım trafosu,
regülatörden önce bağlanmalıdır.50 kw lık bir tesisi,bu şekilde bağlayarak,daha etkin bir
kompanzasyon uygulaması yapılır hale yeni getirdik.
 
Ben düşüncemi daha önceden dile getirmiştim ve yaptığım bir uygulamada (tekstil atölyesinde) akım trafosundan sonra bağladım. Röle de Gepa RQ30'du. Bir sorun çıkmadı.

İşletme şartlarına göre önce de bağlanabilir, sonra da aslında (İkisinin de artı ve eksileri var.).
Akım trafosundan önce bağlanınca, olay röle ayarıyla da çözülür. Nasıl ki OG ölçüm yapılan işletmede trafo için sabit kondansatörü akım trafosundan önce de koyabiliyoruz. Ya da rölenin cosfi ayarını kapasitif bölgeye kaydırıp sabitle uğraşmıyoruz.

Meslekte, bazen esnekliklerle işler daha pratik çözülebiliyor.
Yani (amiyane): Papaz her zaman pilav yemiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,267
Mesajlar
916,315
Kullanıcılar
450,087
Son üye
Hsnozer

Yeni konular

Geri
Üst