RDC 6445 S RDWORKS

Siz böyle söyleyince yanlış anladım. Yani bunu Mach3 ile "hızlı" bir şekilde yapıyorsunuz fakat Mach3 kullanmak istemiyorsunuz.

Evet yapabiliyorum ancak mach3te çok çok nadir olsada işlem durdurma hatası alıyorum daha öncede konusunu açmıştım whatch dogg trigger hatası bu hatayı yeri geliyor 10 günde 1 defa alıyorum ancak bu hatadan dolayı risk almak istemiyorum çünkü yeni yapılacak uygulamada uzun soluklu olacak ve hata ile karşılaşınca kaldığımız yerden devam etmek zor olacak en azından ben sürekli başında olmayacağım için bu sorunun kullanıcılar tarafından giderilmesi şuan mümkün değil

Tabi olabilir, ancak Mach3 kadar "flexsible" olmaz.

mach3 kadar "flexsible" olmama nedenleri neler olabilir mach3 dışında uygulama kullanmadığım için bilmiyorum
Sheetam de işi hızlandırmak için Post Processor kullanıyormusunuz?

evet kullanıyorum Yukarıda paylaştığım videoda eksenler çok hızlı hareket ediyor ve hareket esnasında role açma kapama hızı çok fazla Mach3te role açmak için M3 ve M5 kodu kullandığım zaman çok az da olsa gecikme yaşanıyor bu sorunu aşmak için M3 ve M5 Kodu yerine M11P2 (2. Çıkış role açma ) ve M10P2 (2. Çıkış role kapama ) şeklinde ayarladığım zaman bu kod eksenlerden bağımsız şekilde ilgili kod satırında bekleme yapmadan çalışıyor. şuan yapmak istediğim sistemde lazer konrolcü kullanılmasının sebebi role açma kapama esnasında bekleme olmaması şeklinde yorumladım sizin düşünceniz nedir)

Offline bir panel isterseniz en ucuzu 4 eksenli SMC 4-4 kullanabilirsiniz Mermak ta bulunabilir.

mach3 ile çalışan g-kodu SMC 4-4 te uyarlanabilir mi ?

whatch dogg trigger hatası
Bu hata birçok nedenden çıkabiliyor, kullandığınız kart sürücüsünden, geri planda başka program çalışmasından, setup değerlerinden vs olabiliyor,

M3 ve M5 kodu kullandığım zaman çok az da olsa gecikme yaşanıyor
bu hatalar için profil dosyası (uzantısı .xml) olan, hata veren PC deki dosyayı gönderirseniz test yapılabilir

Problemli PC deki Mach3 kartınız?

Bu hata birçok nedenden çıkabiliyor, kullandığınız kart sürücüsünden, geri planda başka program çalışmasından, setup değerlerinden vs olabiliyor,

bu hatalar için profil dosyası (uzantısı .xml) olan, hata veren PC deki dosyayı gönderirseniz test yapılabilir

Problemli PC deki Mach3 kartınız?
Abi mach3te ki hatayı senle uzun uzun konuşmuştuk yukarıda da belirttiğim gibi hata neredeyse yok sayılır, yeni bir yol görmek öğrenmek adına farklı bir yol denemek istiyorum smc 4-4 fiyatı laptop fiyatına yakın zaten smc ile mach3 USB kart + laptop yerine tercih edilirse daha düzgün bir sistem çıkmaz mı ortaya

Abi mach3te ki hatayı senle uzun uzun konuşmuştuk yukarıda da belirttiğim gibi hata neredeyse yok sayılır, yeni bir yol görmek öğrenmek adına farklı bir yol denemek istiyorum smc 4-4 fiyatı laptop fiyatına yakın zaten smc ile mach3 USB kart + laptop yerine tercih edilirse daha düzgün bir sistem çıkmaz mı ortaya
Düzeltilmesi mümkün olan hataları öncelikle düzeltmekte fayda var.

Asıl problem şunlardan kaynaklanıyor:
1. "Doğru" setup (Mach3) yapılmamış PC, Laptop
2. Ucuz ve problemli USB Mach3 kartı.

1. için çok fazla anlatılacak şey var, çıkan probleme göre hatayı nerede yapılmış, tahmin edlebilir.

2. Çin malı ve "üstelik" USB olan kartlarda problem çıkabiliyor.
En doğrusu Mach3 için "Paralel Port" kullanmak veya kalitesi ispatlanmış kartlar kullanmak,
Bunların içinde en iyisi Ethernet Portlu Smooth Stepper.

Offline komtrol kartları, desteğini verebilecek bir firma tarafından yapılmış ise avantajlı olabilir.
Özellikle elektrik kesintisinde kaldığı yerden başlaması iyi bir özellik oluyor.

Son düzenleme:
Düzeltilmesi mümkün olan hataları öncelikle düzeltmekte fayda var.

Asıl problem şunlardan kaynaklanıyor:
1. "Doğru" setup (Mach3) yapılmamış PC, Laptop
2. Ucuz ve problemli USB Mach3 kartı.

1. için çok fazla anlatılacak şey var, çıkan probleme göre hatayı nerede yapılmış, tahmin edlebilir.

2. Çin malı ve "üstelik" USB olan kartlarda problem çıkabiliyor.
En doğrusu Mach3 için "Paralel Port" kullanmak veya kalitesi ispatlanmış kartlar kullanmak,
Bunların içinde en iyisi Ethernet Portlu Smooth Stepper.

Offline komtrol kartları, desteğini verebilecek bir firma tarafından yapılmış ise avantajlı olabilir.
Özellikle elektrik kesintisinde kaldığı yerden başlaması iyi bir özellik oluyor.

Araştırma yaptıkça mach3 ün ne akdar çok raahtlık olduğunu anlamaya başladım abi ancak yinede bir denemek için smc4-4 aldım 4 tane routur yapacağım birinde bunu kullanacağım ayrıca mekanik olarak değişiklik yaptım gelişmeleri bu konu üzerinden devam edeceğim

Uzun zamandır bu lineer modülleri görüyordum biraz maliyetli ama montaj kurulum açısından kolay olduğu için 4 makinadan birini bunlarla yapmaya karar verdim siparişini geçtim

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri