RC araç yapımı ?

orcun_akin

Üye
Katılım
15 Eki 2010
Mesajlar
33
Puanları
1
merhaba elektrik elektornik lise son sınıf öğrencisim elektronik bilgim orta düzeyde .

Bir rc araba tasarlamak istiyorum . örneğin 5-10 liralık uzaktan kumandalı aracı alıp modifiye edebilirmiyim örn : hız ayarı , sağ sol ileri geri , fren vb. özellikler olmasını istiyorum . Veya şasesini dış görünümünü kendim yapmak. Böyle bir arac tasarlamak için nasıl bir devreler yapmalıyım örn : kumanda için motor kontrol için . Yani kendime el yapımı bir Rc araç yapmak istiyorum bilgisi olan paylaşırsa sevinirim saygılarımla .
 
robot malzemeleri diye aratırsan, aşşadaki gibi birçok satış sitesi bulursun.
Robotus Robotik ve Otomasyon Sistemleri, Robot Malzemeleri

buradan 4 adet rediktörlü dc motor ve 4 adet tekerlek al. Tekerleri motorlara japon, çelik 404 v.b yapıştırıcı ile yapıştır. sonra bu 4 motoru metal, pvc veya tahta gibi bir şaseye yerlerştir.

Eski bir rc oyuncak veya yeni alacağın ucuz bir rc ayuncağın alıcı devresini sök. Rc alıcı devre motorları direk süremez, l293,,,l298,,,l6203 gibi motor sürücü entegresi kullanman gerekiyor. Elektronik bildiğinizi yazmışsınız, dathaset lerinden entegreleri çözersiniz.kumanda alıcıdan gelen,oyuncakda direk motorlara giden kablolar, sürücü entegresine sinyal girişi olarak kullanılır.

kilasik ön teker dönmeli yönlendirme mekanik açıdan yapılması zordur, bunun yerine difransiyel(tank lar gibi) dönüş yapmak daha kolay. oyuncağın ön tekerlerini yönlendiren kablolar sağ taraftaki motorları, oyuncağın arka tekerlerini kontrol eden kablolar sol motorları kaontrol edecek. keskin dönüş sağ tekerler geri,sol tekerler ileri. veya yavaş dönüş için sol tekerler stop, sağ tekerler ileri.

satış sitelerinde dökümanlar da var.

saygılar.
 
Elimde şuan bir şase ve 4 teker var . Fakat araştırdğım kadarıyla ESC + MOTOR + SERVO + ALICI VE KUMANDA gerekli ama bunların değerleri ne olmalı mesela motor kaç devirlik kaç v akımla çalışır esc ye uyumlumu olmalıdır , alıcı ve kumanda dandik oyuncaklardakini kullansam olurmu . Bağlantıları nedir nerden temin edebilirim . Yani uzaktan kumandalıların birazdaha iyi manevra hız örnek 20 -30 km hıza çıkacak hızı devirli olacak falan bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim saygılar .
 
Abilerim, ben rc arazi aracı toplamak istiyorum, şase vb. Şeyleri kendim tasarlayıp yapıyorum fakat elimde olan 18v dc motora ne tür bir esc, servo, alıcı ve ne tür bir kumanda alabilirim, bu motora kaçlık esc, falan uyar??
Ekipmanları modelleriyle birlikte yazarsanız sevinirim.
Cevaplarınızı bekliyorum, şimdiden cevaplayan herkese teşekkür ederim,
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,683
Kullanıcılar
449,952
Son üye
alihan özkan

Yeni konular

Geri
Üst