Rüzgar Türbini için Alternatör Yapımı

yok şefim bu bir nüvenin 3 tarafı mıknatısla kaplı oluyor. hani bir mıknatıs 3 cm kadar verimli indukleme yapabilyor tecrübelerime göre demiştiniz. bende diyorum ki nüveyi 5 cm yapayım, sarımıda mesela 20 sarım olsun nüvenin normal karşınında duran mıknatısın kutbundan ( n veya S hangisi ise)nüvenin alt ve üstünede bir sitem ile aynı mıknatıs kutbundan yerleştireyim. böylece induklenen alan daha çok olsun. 3. faz ise diğer kutup ta olacak. resim ise bir fazın bir nüvesi içindir diyorum.bilmem anlatabildimmi. burda ki maksad bir nüvenin uzatılarak daha çok induklenebilmesi ve daha çok verim alınabilmesi.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Ahmet beyin 800 watt ısıtıcı denemesi ile ilgili şöyle diyebilirmiyiz. matkap zorlandı zira 800 watt ısıtıcı telin direnci matkabın alternatörü maksimum döndürme gücünü aştı . veya ısıtıcının direnci alternatörün elektrik basabilmesi için gerekli dönmeyi sağlayamadı . :confused::confused::confused::confused::confused::confused:
 
Son düzenleme:
2500 d/d dönen pervane en az 1 metre veya daha fazla ise karşısındaki 1 metrelik pervaneyi çok daha az devirde döndürebilir.
 
Soruyu şimdi daha net anladım sayın meraklı.
Hiç çalışmadığım konudan sordunuz be hocam :) Benim kafamda karıştı. Valla bir tane nüvede denemek lazım galiba.
 
Soruyu şimdi daha net anladım sayın meraklı.
Hiç çalışmadığım konudan sordunuz be hocam :) Benim kafamda karıştı. Valla bir tane nüvede denemek lazım galiba.

:) :)
şefim benim tahminim olması yönünde. zira dediğiniz şekilde bir nüvenin tamamı bir kol oluyorsa,bu bobin gurubunu her taraftan indukleyebilmem sorun olmasa gerek diye düşünüyorum . ama tabi denemek farklı teorik konuşmak farklı.
 
Ama şu da var sayın meraklı.
Flanş alternatörlerde de karşılıklı 2 mıknatıs dururken biri N diğeri S kutuplu oluyor. Sizin çizimdeki yanlarda duran mıknatısları N S şeklinde düşünürsek ortada duran mıknatıs işi bozar diye düşünüyorum.
 
ama sayın şefim flanşta aynı bobinin bir kolu N ile S arsında kalıyor . ancak burdaki nüvenin kendisi bir kol diğer kutupta kalan ise diğer kol. ben bir kolun kaldığı manyetik alanı artırmak için bunu söylüyorum.ancak bununla beraber kesin cevap için herhalde bir testini yapmak lazım
 
Son düzenleme:
Bence de yapıp, denemek lazım.
 
1959223_758250520859465_7576023515654461955_n.jpg
Sayın sefım 36 oyuklu bı asenkron motor buldum rotor capı 7.9 cm sarım seklını bu seklıde yapsam olurmu.toplam her fazda 6 adet bobın var .birinci faza ait bobinleri su sekilde yerlestırdım 1 oyuktan gırerek 2 bosluk bırakıp 4 oyuktan cıktım aynısekılde devam ettım ve sırayla dızdım 35 inci oyuktan cıktım.2. fazda ise 3. oyuktan gırdım 2 bos bırakıp 6.oyuktan cıktım boyle devam ederek 36. oyuktan cıktım.3 fazda ise sarar iken 5 inci oyuktan gırdım 8 den cıktım aynı devam ettim 2 ci oyuktan cıktım. yıldız baglantı ıle 5-35-36 oyukları bagladım ve gırıs olarak 1-2-3 oldu yorumlarınız cok degerlı saygılarımla...
 
birde ustam 1 lik tellemi sarayim yoksa cift katli 0.50 tellemi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,456
Mesajlar
917,714
Kullanıcılar
450,395
Son üye
rabiacr3r6

Yeni konular

Geri
Üst